Rådes barnehagemyndighet får tips før vårens tilsyn

STOR BARNEHAGE: Klokkergården barnehage i Råde.

STOR BARNEHAGE: Klokkergården barnehage i Råde. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesmannen i Østfold varsler tilsyn med barnehagemyndigheten i Råde denne våren og inviterer til veiledning i midten av januar.

DEL

Fylkesmannen inviterer i et brev barnehagemyndighetene i Råde kommune og Aremark kommune til veiledning tirsdag 16. januar.

– Vi mener veiledning forut for tilsynet kan ha en god læringseffekt for å oppnå regelverksetterlevelse, skriver fungerende utdanningsdirektør Unn Elisabeth West og seniorrådgiver Kari Smith-Meyer til de to kommunene.

Temaet for veiledningen i Fylkesmannens lokaler i Moss om et par uker er barnehagemyndighetens veiledning og tilsyn i henhold til barnehagelovens paragrafer 8 og 16.

– Bakgrunnen for at Råde kommune og Aremark kommune er invitert til veiledning, er at dere vil bli berørt av tilsyn i løpet av våren 2018 med temaet: Kommunens rolle som barnehagemyndighet — kommunens ansvar etter barnehagelovens paragraf 8 første ledd for å påse at barnehagene drives i henhold til gjeldende regelverk og kommunens tilsyn med barnehagene etter barnehagelovens paragraf 16, forklarer Fylkesmannen, og utdyper:

– I den forbindelse ønsker Fylkesmannen å gi veiledning på nevnte tema for å kunne bidra til å oppnå målet med tilsyn, nemlig at barn får et godt barnehagetilbud. Den ønskede effekten av tilsyn er at regelverket skal oppfylles i praksis hver dag.

Artikkeltags