Boligbrann i Råde - en til legevakt for røykskader

ETTERSLUKKING: Brannvesenet jobbet fremdeles på branntomta da Moss Avis var på stedet ved 08:00-tiden torsdag morgen.

ETTERSLUKKING: Brannvesenet jobbet fremdeles på branntomta da Moss Avis var på stedet ved 08:00-tiden torsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Samtlige fire beboere kom seg ut da de begynte å brenne i et bolighus i Mosseveien 99 i Råde natt til torsdag. En av dem ble sendt til Kalnes for sjekk etter å ha blitt utsatt for røyk.

DEL

Brannvesenet fikk melding om brannen ved 02:30-tiden og rykket ut med fem biler. Det var beboerne selv om fikk varslet om brannen, og samtlige kom seg ut for egen maskin.

– Alle husets fire beboere kom seg ut. Men den ene beboeren ble etter hvert fraktet til legevakt for sjekk etter å ha blitt eksponert for røyken, forteller operasjonsleder i Politiet i Øst, Kari Monsen til Moss Avis.

Hun sier ved 06:00-tiden at brannvesenet fremdeles er på stedet og jobber med etterslukking.

Hva som er årsaken til brannen, vil ikke Monsen spekulere på ennå, men hun sier mye kan tyde på at brannen kan ha startet på et bad.

STORE SKADER: Samtlige beboere kom seg ut da det begynte å brenne i et våningshus på en gård i Mosseveien 99 i Råde, natt til torsdag.

STORE SKADER: Samtlige beboere kom seg ut da det begynte å brenne i et våningshus på en gård i Mosseveien 99 i Råde, natt til torsdag. Foto:

Monsen forteller at huset er våningshuset på en gård som ligger på grensen mellom Rygge og Råde kommune.

- Det ligger i Råde, men har postnummer i Rygge, sier Monsen.

Operatør hos Øst 110-sentralen, Frode Johannessen, sier brannvesenet har jobbet med etterslukking gjennom hele morgenkvisten.

– Huset har fått omfattende skader. Flammene skal ha nådd taket, sier Johannessen, som forteller at mannskaper og fem brannbiler har jobbet med slukking på stedet i natt.

Moss Avis-journalist og fotograf Terje Holm var på brannestedet i Mosseveien ved 08:00-tiden torsdag morgen. Da var brannvesenet fremdeles på plass.

- Det er kun brannskader i andre etasje, men vannskadene på huset etter slukkingen er omfattende, sier Holm.

KOM SEG UT: Samtlige beboere kom seg ut da det begynte å brenne på badet i denne gårdsboligen i Råde natt til torsdag.

KOM SEG UT: Samtlige beboere kom seg ut da det begynte å brenne på badet i denne gårdsboligen i Råde natt til torsdag. Foto:

Artikkeltags