Brann i vogntog i Råde skapte voldsom røyk og lange køer

FULL FYR: En kjølebil stod i full fyr på Rådesletta fredag morgen. Det førte til stillestående trafikk.

FULL FYR: En kjølebil stod i full fyr på Rådesletta fredag morgen. Det førte til stillestående trafikk. Foto:

Et vogntog stod i full fyr på Rådesletta fredag morgen. Riksvei 110 måtte stenges som følge av hendelsen, noe som førte til stillestående trafikk og lange køer i rushtiden fredag.

DEL

Det var altså på riksvei 110 på Rådesletta at vogntoget tok fyr. Alle nødetater rykket ut til stedet, og brannmanskaper fra både Moss og Sarpsborg arbeidet med å slukke brannen. Ifølge Fredrikstad Blad var røykutviklingen kraftig, og røyken kunne sees over hele Råde.

– Det brenner på undersiden av et vogntog lastet med matvarer, sa Kristian Loraas, operasjonsleder i Øst politidistrikt, om hendelsen i 07-tiden.

Vogntoget, som var en kjølebil, ble totalt utbrent.

– Det begynte å brenne i bilen den ble fort overtent. Det oppstod ingen personskader på hverken sjåfør eller andre, sier Karianne Knudsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Politiet opprettet sak på stedet.

Åpnet for normal ferdsel

Riksvei 110 ble først stengt som følge av brannen. Trafikken stod da stille i begge retninger, og køene ble lange. I 07.30-tiden åpnet derimot politiet ett kjørefelt og dirigerte trafikken forbi. Det var fortsatt lange køer på riksveien, men trafikken kunne sakte men sikkert begynne å bevege seg forbi ulykkesstedet. Like etter 08.30 var veien igjen åpnet for trafikk.

– Veien er åpnet for normal ferdsel, melder Politiet i Øst klokken 08.44.

Det er fortsatt muligheter for at trafikanter i området vil oppleve treg trafikk som følge av hendelsen.

Artikkeltags