Leken elgkalv i Råde

  En elgkalv lot seg ikke skremme av verken Leif Roger Karlsen eller vannslangen da den tok en tur i en hage i Råde i forrige uke.

  Leif Roger Karlsen fikk i forrige uke besøk av en elgkalv i hagen, som absolutt ikke lot seg skremme av hageslangen

  DEL

  – Elgen sto først og lekte med huskestativet bortenfor huset, så den var nok veldig nysgjerrig og eventyrlysten. Jeg ba svigersønnen min gå bort og filme kalven, men da den etter hvert begynte å løpe etter han, måtte han nærmest søke ly inne på verandaen vår, forteller Karlsen.

  I videoen svigersønnen, Simen Willgohs, filmet ser man at elgen spankulerer rett bort til verandaen der de to mennene står. Først forsøker Karlsen å skremme elgen av gårde ved å veive med armene og lage høye lyder.

  Hageslangen hadde han tilfeldigvis liggende på verandaen og forsøker å bruke den for å få skremt elgen litt på avstand. Det skulle vise seg at elgkalven tvert imot satte pris på avkjølingen i sommervarmen, for to ganger kom den løpende tilbake for mer vannsprut, ikke ulikt et barn i vannspreder.

  – Alt tyder jo på at han likte det veldig godt. Det var et veldig artig møte, for det er sjelden man har en elg på armlengdes avstand på den måten, sier Karlsen som hadde elgen snusende rundt huset i en ti minutters tid til sammen.

  Karlsen forteller at det mest sannsynlig var en kalv på omtrent ett år som nylig har blitt jaget vekk av sin mor, og dermed var på utkikk etter nye eventyr.

  Seniorforsker Erling Johan Solberg ved Norsk institutt for naturforskning, forteller til NRK Østfold, som først omtalte saken, at dette nok er tilfelle.

  – Det er ikke uvanlig at kalver liker å leke. De ser ikke helt alvoret og det er typisk at de roter seg inn i slike situasjoner. Det er dessverre også derfor disse blir påkjørt så ofte, sier han til NRK.

  – Man kan godt prøve å sprute vann på den hvis man vil ha den bort. Ettersom denne kommer tilbake igjen, så tror jeg ikke at den blir sint, sier han.

  Artikkeltags