Sommermoro for både gamle og unge i Råde

SIST SOMMER: Andreas Haug Bjørkli (fra venstre), Jonathan Hansen og Amadeus Lippert i oransje overdeler var lekende ledere i Ferieklubben i Råde sist sommer.

SIST SOMMER: Andreas Haug Bjørkli (fra venstre), Jonathan Hansen og Amadeus Lippert i oransje overdeler var lekende ledere i Ferieklubben i Råde sist sommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De eldre inviteres på til sommertur til Den Norske Opera & Ballett og Slottet, mens barn og unge får et tradisjonelt ferieklubbtilbud ispedd en ukes friluftsskole og en ukes danseundervisning.

DEL

Sommerplanene i Råde kommune er klare:

Eldrerådet inviterer bygdas eldre med på Oslo-tur 28. juni.

– Vi starter besøket i Oslo med en guidet omvisning i Den Norske Opera. Deretter tar vi en kopp kaffe og et kakestykke i kafeen i Operabygningen, heter det i invitasjonen som nå ligger ute på kommunens hjemmesider.

Ekebergrestauranten

– Etter besøket i Operaen reiser vi til Slottet. Her skal vi se på vaktavløsningen, og vi får en guidet omvisning inne i Slottet. Vi skal også se litt på kunststallen, som dronning Sonja har fått i stand.

– Siste stopp i Oslo blir Ekebergrestauranten. Her skal vi spise en bedre middag, lyder invitasjonen til de eldre.

Leking og lesing

Like eksklusivt blir det ikke for barn og unge, til gjengjeld er tilbudene bredere og går over flere uker.

På Råde allaktivitetshus blir det ferieklubb med lek og moro for den aldersgruppen som i skrivende stund går i 4.–7. klasse. Aktivitetene skjer under ledelse av voksne ledere og foregår i uke 26 (25.–29. juni) og i uke 33 (13.–17. august).

I tillegg inviterer Råde bibliotek til Sommerles-kampanjen, med blant annet oppgavelesing på nett og premiering, i månedene juni, juli og august.

Friluftsskole og danseskole

På dagtid 2.–6. juli blir det friluftsskole i Råde for inntil 30 barn som nå går i 4.–7. klasse.

Dette er et samarbeid mellom Råde kommune og DNT Vansjø, og målet er å gi deltakerne en lystbetont introduksjon til friluftsliv med hovedvekt på kanopadling.

Skolen skal ha base ved kanohuset i Amundbukta på baksiden av Råde ungdomsskole, og en rekke friluftsaktiviteter står på planen.

Senere på sommeren, fra tirsdag 7. til lørdag 11. august inviteres barn som nå går ifra 2. til 6. klasse på gratis danseundervisning i Rådehallen.

Hiphop, capoeira, moderne dans og egne danser står på planen. Erfarne instruktører bidrar og det hel avsluttes med opptreden på Rå Dans-festivalen på lørdagen.

Artikkeltags