Fryktet at hunden skulle dø, da kom hjelpen fra Facebook

REDD: Jørn Eriksson fryktet at Banjoko skulle dø da den segnet om natt til søndag.

REDD: Jørn Eriksson fryktet at Banjoko skulle dø da den segnet om natt til søndag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Paret fryktet at hunden deres skulle dø da den plutselig segnet om lørdag kveld. Men barmhjertige sjeler på en facebookgruppe sørget for at de raskt fikk hunden til dyrlege.

DEL

Charlotte Marlene Bull Rotschild og Jørgen Eriksson var ute og luftet de to hundene sine i Råde sent lørdag kveld. Den ene hunden, en syv år gammel afrikansk løvehund som heter Banjoko, har problemer med hjertet, og går på tre forskjellige piller hver dag.

- Han orker ikke så mye som før, og kan ikke løpe eller herje. Men vi går fortsatt turer i skogen, og han har beholdt humoren sin, forteller Jørgen.

Trodde det var over

Lørdag kveld var det imidlertid noe som var veldig galt.

- Vi kom hjem etter å ha vært ute på handletur i noen timer, og skulle gå tur med hundene. Men så så jeg at det var noe galt med Banjoko. Han var ikke seg sjøl. Da vi kom femti meter bort i gata, ble den stående veldig lenge og tisse, og så begynte den å bæsje veldig mye. Siste gangen så jeg at kroppsfasongen forandret seg, og jeg tenkte: Hva er galt nå. Han kom tuslende ut fra buskene, sjanglet, og hvelvet over. Han lå på bakken og øynene hoppet hver sin vei, og vi begynte å tenke at nå er det over, sier han. 

- Vi har ikke sett han sånn før, og trodde at han skulle dø. Det var helt forferdelig, sier Charlotte Marlene.

LES OGSÅ: Kjørte fra kattunge i plastsekk

Fant ikke puls

De ringte dyrlegen på Jeløy Dyreklinikk med en gang, som ba dem kjenne etter puls.

- Han hadde ikke puls i det hele tatt, og dyrlegen trodde at det kunne være drypp eller slag, forteller Jørgen.

De begynte med en gang å lete etter noen som kunne kjøre dem til dyrlegen, men ingen i nærheten hadde mulighet til å kjøre.

- Vi ble helt desperate, forteller Charlotte Marlene. 

Siste utvei var å prøve å få tak i en taxi, men med en stor taxiregning i tillegg til dyrlegeregningen en helgenatt, så de for seg at summen fort hadde passert ti tusen kroner. Hun legger ikke skjul på at det hadde blitt en stor økonomisk utfordring. Derfor bestemte de seg for å prøve å legge ut en melding på facebook-gruppen som heter Moss- kjøpe, selge, bytte, gi bort, for å høre om noen der kunne hjelpe.

De la ut denne meldingen:

Hei! Er det noen snille som har mulighet til og kjøre fra karlshus til jeløya dyreklinikk for 500 eller noe? Det er snakk om en hund som har hjertesvikt. Men som i tillegg kanskje har fått epilepsi eller hjerneslag.. Plutselig kunne ikke hunden gå, og øynene gikk alle veier.. vært i kontakt med dyrlegen.. dette går nå bedre en i sta, men han er fortsatt ikke bra i det heletatt..

De bestemte seg for å gi det et kvarter før de bestilte taxi. I mellomtiden prøvde Jørgen å bære den 56 kilo tunge hunden hjemover.

Strømmet på

Men responsen lot heldigvis ikke vente på seg.

- Vi hadde aldri trodd vi skulle få så mye tilbakemeldinger, sier Charlotte Marlene.

Det strømmet på med meldinger fra folk som ville hjelpe.

- Det var så mange som spurte hvordan det gikk og om vi hadde fått noen til å kjøre oss. Folk brydde seg virkelig, forteller Jørgen, som mener at det like gjerne kunne ha kommet krasse meldinger om hvorfor de ikke bare kjørte med en gang.

Ti minutter etter at de hadde lagt ut meldingen, var en sjåfør på plass for å plukke dem opp.

Epilepsi

Da de kom frem til Jeløy, var hunden blitt bedre.

- Den hadde fortsatt dårlig balanse, men gikk selv. Dyrlegen undersøkte hunden og tok blodprøver. Vi satt der i fire timer før vi kunne dra hjem, forteller Jørgen.

De fikk beskjed om at det sannsynligvis var et epilepsianfall. Søndag er hunden i fin form igjen, men skal følges opp videre av dyrlegen.

Etter at de var ferdige hos dyrlegen nærmere klokken fire om morgenen, var det en annen sjåfør som kom og kjørte dem hjem igjen.

Paret uttrykker stor takknemlighet både overfor de to sjåførene, dyrlegen og de mange andre som ville hjelpe.

- Det er fantastisk. Det er tydelig at folk har et hjerte for dyr, og godt å se at folk bryr seg. Vi ble helt rørt, sier matmor.

Artikkeltags