Storinnrykk på åpen julegård

Julestemning: Jakob og Aksel traff julenissen (Torill Skokli) da de besøkte Tomb sammen med mamma Susann og bestemor Bodil Jensegg. Alle foto: terje holm

Julestemning: Jakob og Aksel traff julenissen (Torill Skokli) da de besøkte Tomb sammen med mamma Susann og bestemor Bodil Jensegg. Alle foto: terje holm Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Selveste julenissen i slede dukket opp på åpen julegård på Tomb lørdag, til skrekkblandet fryd for de yngste. Se flere bilder nederst i saken!

DEL

Jakob Sandtangen Jensegg (1,5 år) og storebror Aksel på snart tre besøkte Tomb sammen med mamma Susann og bestemor Bodil Jensegg. Der kom de i ekte førjulsstemning, spesielt i møtet med nissen (Tomb-elev Tirill Skokli).

På fanget

– Har dere vært snille i år, spurte julenissen og delte ut godteposer til de snille barna. Aksel turde å sitte på fanget til julenissen. Jacob derimot ble litt redd og foretrakk å sitte på mammas trygge arm.

Mange hundre barn og voksne besøkte åpen julegård på Tomb i dag. Der fikk de oppleve alt fra hesteoppvisning til traktorkjøring og mye annet moro.

Anine Olsen Aas (10) og Sara Guttulsrød (8) var på besøk i fjøset.

– Det er godt å klappe kuene. De er fine og kosete. Men aller mest gleder vi oss til forestillingen med kaninhopping, sier Anine og Sara.

Egen fuglekasse

Motorsagoppvisning fikk gjestene også opplever: Elever fra Tomb demonstrerte hvordan de konkurrerer i motorsag.

– Vi trener til NM i skogbruk 2016, som skal foregå her på Tomb, forklarte elevene.

I ett av verkstedene kunne barna lage sin egen fuglekasse. Philip Huseby (7) var blant dem som grep sjansen og benyttet seg av dette tilbudet.

– Det er gøy å snekre fuglekasse. Jeg skal pakke den inn og bruke den som julegave til foreldrene mine, røper Philip.

Gjestene kunne også gå inn på låven, og der var det lov å hoppe i høyet. Lucy (2) med sin far Fredrik Bechstrøm og Vilde Svestad Pedersen (4) var blant dem som moret seg med høyhopping i adventstiden.

De besøkende fikk også bli med på traktortur til husmannsplassen Hallingsås. Juleverksted, nissedans på låven og minikonsert med Råde musikkorps var det også.

Trykk på bildet under for å åpne bildegalleriet:

Artikkeltags