Bil truffet av toget på Rådesletta - bilfører fikk panikk da han så toget kom

TRUFFET: Bilen ble truffet i fronten.

TRUFFET: Bilen ble truffet i fronten. Foto:

Av

All togtrafikk mellom Fredrikstad og Råde ble stanset da en bil ble påkjørt på en togovergang på Rådesletta onsdag kveld. Bilfører skal ha fått panikk da han så at toget kom.

DEL

Siste: Klokken 22.59 onsdag kveld var Østfoldbanen igjen åpen for normal trafikk etter påkjørselen.

Politiet meldte om ulykken onsdag kveld ved 21:15-tiden:

– Bil truffet av tog ved togovergang. Fører som var alene i bil skal være uskadet. Nødetatene er på stedet, lød den første meldingen.

– Bilen ble etter det vi kjenner til påkjørt på Enebekk, mellom Onsøy og Råde. Der er det bommer. Det er ingen indikasjon at det var noe feil med bommene, sa kommunikasjonsansvarlig Ragnhild Aagesen i Bane NOR til Fredriksstad Blad.

Østfolbanen ble stengt etter ulykken.

Det skal ha vært en mannlig bilist i femtiårene som ble truffet av toget da han skulle krysse jernbaneovergangen i bilen sin.

– Vi har folk på stedet. Mannen i 50-årene var alene i bilen og kom uskadet fra hendelsen. Toget har truffet bilen i fronten. Mannen har foreløpig forklart at han fikk panikk da han så at toget kom og fikk ikke bilen i gir, forklarer operasjonsleder Gisle Sveen i politiet til Fredriksstad Blad.

Det er for tidlig for politiet å fastslå hva som var årsaken, og all togtrafikk på jernbanelinjen ble innstilt inntil skadene på toget er sjekket.

USIKRET: Sammenstøtet skjedde på en usikret planovergang.

USIKRET: Sammenstøtet skjedde på en usikret planovergang. Foto:

Naboer til ulykken sier det ikke er snakk om ikke overgangen ved Enebekk, men en usikret overgang ved Stenebakken, litt nærmere Karlshus, hvor det ikke er bom.

Øst 110 sentral bekrefter til Moss Avis at de har vært på Stenebakken og ikke Enebekk, og at det nok kan hende at politiet har fått feil navn på overgangen.

- Det har uansett ikke vært en veldig alvorlig påkjørsel. Heldigvis, men den har selvsagt påvirket togtrafikken, sier vaktleder i Øst 110 sentral til Moss Avis.

Det var ved 22-tiden for tidlig for politiet å fastslå hva som var årsaken til kollisjonen på jernbaneovergangen. Bilen som ble truffet var da fjernet, i følge naboer, men det var fortsatt utrykningskjøretøy på stedet. Bilføreren skal ha blitt oppfordret til å oppsøke legevakt for sjekk.

Foto:

Artikkeltags