Brannalarmen gikk og gikk i Saltnes

STØY: Brannalarmen ved den nye skolen holdt folk våkne.

STØY: Brannalarmen ved den nye skolen holdt folk våkne. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Klokken 03.17 natt til søndag meldte Alarmsentral brann øst at brannmannskaper fra MIB rykket ut på grunn av en røykvarsler som hørtes i Spetalenveien i Saltnes i Råde. En av beboerne i området forteller at alarmen var utløst ved den nye Spetalen skole som snart står klar. Alarmen skal ha blitt utløst ca klokken 03.05.

Meldte fra

Selv skulle han til å legge seg  da han hørte lyden, men da han gikk ut hørte han at det var en brannalarm. Han meldte fra til brannvesenet, og gikk selv rundt bygget for å sjekke om det brant noe sted før brannbilene kom frem. Både naboen og brannvesenet konkluderte med at det ikke brant i skolebygget.

- Alarmen gikk i rundt 40 minutter før brannvesenet fikk slått den av. Det var heldigvis falsk alarm, men det var en del folk som våknet midt på natten av en veldig høy og plagsom alarm, forteller naboen.

Brannslukkingsapparat

Det er Solid Entreprenør som bygger skolen på oppdrag fra Råde kommune, og bygget er under ferdigstilling i disse dager. Prosjektleder Henrik Jensen i Solid Entreprenør forteller at alarmen foreløpig ikke er koblet direkte til brannvesenet, men at elektrikeren deres fikk beskjed da den ble utløst. Han kan imidlertid fortelle at den ikke ble utløst av seg selv.

– Det har vært noen inne i bygget i løpet av natta og lekt seg med et brannslukkingsapparat. Det ble også funnet brukerutstyr etter hasjrøyking, forteller han.

Hvorvidt det er snakk om en eller flere personer, vet de foreløpig ikke. Saken er ifølge Jensen meldt inn til politiet, og skal taes videre med Vansjø lensmannskontor mandag.

Overlevering

Pulveret skal ikke ha gjort store skader.

– Etter det vi har sett nå er det bare et par rom med pulver, og noen kommer og vasker i ettermiddag. Det ser ikke så alt for galt ut.

Han tror heller ikke hendelsen vil medføre forsinkelser. Overleveringen av bygget er så vidt igang.

– Det er ikke heldig, men jeg tror ikke det skal påvirke overleveringen sånn sett.

Ifølge Jensen er det ikke første gangen uvedkommende har vært innom byggeplassen.

– Vi har en dialog med politiet på det, sier han.

Artikkeltags