Rådepolitikere forlanger å bli hørt

VIL HA FORTGANG: Frederikke Stensrød, Kjell André Holstad Aasheim, René Rafshol og Ruth Iren Grimstad (fra venstre) er glade for at ulykkesstatistikken for veien mellom Karlshus og Tomb viser få insidenter. Sånn vil de fortsatt ha det.

VIL HA FORTGANG: Frederikke Stensrød, Kjell André Holstad Aasheim, René Rafshol og Ruth Iren Grimstad (fra venstre) er glade for at ulykkesstatistikken for veien mellom Karlshus og Tomb viser få insidenter. Sånn vil de fortsatt ha det. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Siden åtte år venter rådefolk på en gang- og sykkelvei mellom Karlshus og Tomb. Det er ikke bra nok.

DEL

- Dette har vi jobbet hardt og lenge for å få på plass, sier en småirritert ordfører René Rafshol.

- Vi har satt av penger til en etablering av sykkelsti og gangvei. Litt over fire kilometer lang, men et viktig bindeledd mellom kommunesenteret Karlshus og vekstområdet Saltnes, sier Rafshol som skisserer et spleiselag mellom kommune, utbygger i Strømnesåsen, Jernbaneverket og fylkeskommunen.

LES OGSÅ: Nå må gang- og sykkelveien Tomb - Karlshus på plass

Jubler ikke

Det er sistnevnte som eier veien og det er sistnevnte man venter på.

Varaordfører og fylkestingsrepresentant Fredrikke Stensrød synes ikke det er mye å juble for i sakens anledning.

- Vi blir ikke hørt og opplever at gang- og sykkelstier ikke har prioritet i fylkesmannens budsjetter for inneværende år. For meg blir det litt galt når det skrytes av fylkeskommunal satsing og det viser seg at man klarer 600 meter. Totalt.

Ruth Iren Grimstad minner om at Senterpartiet tidligere har vært med på å få dette regulert, og hun mener at det er høy tid for å sikre folks bevegelsesfrihet utover det å kjøre buss og bil.

LES OGSÅ: Vil ha trygghet for syklistene

Ikke enkelt

Dessverre har ikke Råde kommune all verdens sanksjonsmuligheter og utvalgsleder Kjell Andre Holstad Aasheim ser ingen andre alternativer enn å få saken løftet på det fylkeskommunale sakskartet eller eventuelt finansiere veien uten fylkeskommunen, noe som ikke synes særlig enkelt siden veien altså er fylkeskommunal eiendom.

- Vi er utålmodige og ønsker en løsning, og vi lar gjerne fylkeskommunen få klippe snora. Det viktigste for oss er å få det gjort, sier varaordfører Stensrød.

Strekningen er kostnadsberegnet til 22 millioner, i tillegg kommer det noe til grunnerhvervelse. Moss Avis kommer med fylkeskommunal reaksjon senere.

LES OGSÅ: Håper på gang- og sykkelvei i 2014

Artikkeltags