Sykkelfest for store og små - Tour of Norway til Råde og Moss

Barneidrett. Sykkelløpet "Tour of Norway for kids" i Nesparken.
Benjamin Opperud i tet.

Barneidrett. Sykkelløpet "Tour of Norway for kids" i Nesparken. Benjamin Opperud i tet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne sommeren vil sykkelrittet Tour of Norway feie gjennom både Moss og Råde. Sistnevnte får også besøk av NRK toget og ordføreren gleder seg.

DEL

Råde og ordfører Rene Rafshol kan se fram til sommeren. Da får bygda besøk av både syklister og NRK. Statskanalen kommer i år med statsbanen og har kuttet ut sjøreisen langs kysten.

Men først ute er altså Tour of Norway. Dette internasjonale sykkelrittet går gjennom både Moss, Våler, Råde, Fredrikstad og Sarpsborg. Den 20. mai kommer syklistene gjennom Råde og ordføreren håper på en skikkelig folkefest.

- Dette er en fin mulighet til å sette Råde på kartet, sier ordfører Rene Rafshol. -  Derfor er allerede Saltnes Nærmiljøutvalg i gang med å planlegge denne folkefesten.  Andre aktører som har vist interesse for å være med et slik arrangement er Bondelaget, Tomb videregående skole og skolemusikkorpset, sier han.

Vil sette sitt preg på Østfold

 Sykkelrittet Tour of Norway kommer fra Våler og inn i Råde via Slangsvoldveien, forbi Missingmyr, gjennom Karshus og videre til Tomb. Deretter svinger syklistene mot Saltnes, før de kjører videre mot Fredrikstad, derfra går turen til Sarpsborg.

Men i tillegg står også Råde på kjøreplanen til NRK når statskanalen til sommeren besøker Østfold med tog. Toget kommer til bygda den 18. august.

Tog TV minutt for minutt til Råde

- Vi har fått informasjon om at ruteplanen for NRK toget er oppstart etter at Reiseradioen går av lufta på formiddagen, forklarer Rene Rafshol. Deretter lager NRK TV minutt for minutt mens de kjører fra Ås til Råde.

Venter på sommeren: Ordfører Rene Rafshol i Råde gleder seg til både sykkelritt og NRK toget.

Venter på sommeren: Ordfører Rene Rafshol i Råde gleder seg til både sykkelritt og NRK toget.

-  I Råde blir det lokale radiosendinger til ca 17.00. Deretter blir det en oppsummering av dagens tur på ca 30 minutter. Dette sendes rett etter Dagsrevyen. Men dette er jo også en flott anledning til å lage en bygdefest i Råde og det skal vi gjøre, sier Rafshol.

Formannskapet i Råde har bevilget inntil 220.000 kroner til de to arrangementene.

Artikkeltags