Eyvind Brynildsen fra Våler tok sin femte NM-runde-seier for året av like mange mulige, sammen med kartleser Anders Fredriksson.

Brynildsen og Fredriksson fortsetter med andre ord å fosse frem i rallyløypa med sin Ford Fiesta RRC. I dagens Aurskog-Høland Rally var de i tet gjennom hele løpet.

Svenske var nærmest

Svenske Fredrik Åhlin med norske Morten Erik Abrahamsen i kartleserstolen var ikke veldig langt bak, men svensken var aldri foran Brynildsen, og til slutt var det 25.7 sekunder som skilte de to.

Åhlin teller ikke med i NM-kampen.

Fjorårets mester, Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal, hang også lenge med i teten, men tapte 1 minutt og 44 sekunder på den åttende av totalt ti fartetapper.

Dermed endte han på en 4. plass totalt med sin Ford Fiesta R5.

Tredjeplassen gikk til Petter Kristiansen fra NMK Sør-Gudbrandsdal i Subaru Impreza. Han holder dermed andreplassen sammenlagt bak suverene Brynildsen i NM-kampen for førerne med firehjulsdrevne biler.

Samferdselsminister fulgte løpet

Det var for øvrig samferdselsminister Ketil Solvik Olsen som sendte Brynildsen og de andre rallyførerne avgårde i dagens løp.

Den bilinteresserte samferdselsministeren gjestet Bjørkelangen og NM-runden, og var også ute i løypa og så deltagerne på en fartsetappe.

Totalt ble det kjørt ti fartsetapper i løpet, som hadde sin base på Eidsverket på Bjørkelangen.

Neste NM-runde er Rally Telemark med base på Notodden 19. september.

Lange blikk

Brynildsen - og ikke minst hans følge - fikk også folket til å sperre øynene opp da Brynildsen nylig kom til Storebaug ved E6 i Rygge med Triana. Se video: