Åvangen-elever er finaleklare

FINALEKLARE: Vilde Solhaug (t.v.) og Nora Iren Vikene Kristiansen i 6. klasse på Åvangen skole har kommet til finalen i konkurransen Kodukøpp.

FINALEKLARE: Vilde Solhaug (t.v.) og Nora Iren Vikene Kristiansen i 6. klasse på Åvangen skole har kommet til finalen i konkurransen Kodukøpp. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vilde Solhaug og Nora Iren Vikene Kristiansen i 6. klasse på Åvangen skole i Moss har nådd helt til finalen i den nasjonale konkurransen Kodukøpp.

DEL

Bestill MA+ i 8 uker for kun 99 kroner og få tilgang til alt digitalt innhold!

Jentene har designet et dataspill, som de skal konkurrere med. Spillet har de kalt Animal Rescue. Det handler om en liten skilpaddeunge, som har gått seg bort fra moren sin.

- En robot skal prøve å redde den lille skilpadden. Spilleren får informasjon underveis hvordan han eller hun skal forholde seg ved å trykke på fargene på spillet. Vi har satt av seks minutter til redningsoperasjonen. Har ikke deltageren klart oppgaven innen da, er det game over, sier Vilde og Nora.

Teknisk museum

Fredag er det klart for finalen. Den foregår på Teknisk museum i Oslo. Vilde og Nora og hele resten av 6. klasse på Åvangen tar toget inn til hovedstaden denne dagen.

- Vi to jentene skal møte juryen og presentere spillet vårt ved å vise en powerpoint og en plakat. Vi kommer også til å stille i t-trøyene vi har fått laget som det står navnet på spillet vårt på. Vi gleder oss masse til å snakke med juryen men gruer oss også littegrann, forteller Nora og Vilde.

Pokal

Åvangen-elevene skal konkurrere med syv andre lag i finalen. Vinnerne får en pokal.

Lærer Petter Lund Eriksen forteller at klassen har jobbet mye med koding/programmering, inspirert av «Lær kidsa koding». Dette er en frivillig bevegelse som arbeider for at barn og unge skal lære å forstå og beherske sin egen rolle i det digitale samfunnet.

- Moss er jo også valgt ut som realfagskommune. I den sammenheng passer det bra at to av elevene våre skal delta i konkurransen Kodukøpp. Da får de trening i både digitale ferdigheter, samarbeid og muntlig framførelse på én gang, sier Lund Eriksen.

LES OGSÅ: Ny giv i undervisningen

Kodukøpp arrangeres i samarbeid med Digitalpedagogene, Teknisk museum og Microsoft.

Artikkeltags