Gå til sidens hovedinnhold

Viken-spørsmålet utsettes

Artikkelen er over 3 år gammel

(Amta:) Tirsdag skulle Fellesnemdna for den nye stor-regionen viken stemme over om de midlertidig skal legge ned arbeidet med å slå sammen Østfold, Buskerud og Akershus. Det skriver VG.

Ifølge NRK bekreftet Frps gruppeleder Vibeke Limi like før møtestart at Frp gikk inn for forslaget fra Senterpartiet og SV om å legge arbeidet med regionen på is. Ifølge NRK skal Senterpartiet, SV og Frp ha vært sikre på at at Ap skulle bli med på å danne flertall for forslaget.

På møtet ble det diskutert hvorvidt man burde stemme over et slikt forslag nå, eller om det ville få uante konsekvenser, skriver VG. Det ble besluttet å vente med å stemme over forslagene om å utsette Viken-sammenslåingen. I stedet skal forslagene konsekvensutredes og stemmes over den 8. oktober.

Fylkesordfører Anette Solli (H) mener det ville være uansvarlig å fatte en beslutning om å stanse arbeidet med nye Viken over bordet.

– Konsekvensen av å legge ned arbeidet kan være store, og vi kan ikke behandle slikt over bordet. Derfor har jeg i dag sagt at konsekvensene av en slik stans må utredes, av hensyn til de ansatte i fylkeskommunen, sier hun i en pressemelding.

Kommentarer til denne saken