Dette er julens mest populære feriemål

JULEFEIRING PÅ STRANDA: Mange velger å reise til varmere strøk i julen, og det er en kjent slager som troner øverst på listen over reisemål når juleferien skal tilbringes utenlands.

JULEFEIRING PÅ STRANDA: Mange velger å reise til varmere strøk i julen, og det er en kjent slager som troner øverst på listen over reisemål når juleferien skal tilbringes utenlands. Foto:

Bookingtall fra reisebyrået Ticket avslører at det er en trofast klassiker som troner på listen over de mest populære feriemålene når man skal ta juleferien utenlands.

DEL

I år faller de røde dagene rundt jul og nyttår svært fordelaktig ut med å få mest mulig ut av feriedagene, og mange benytter seg dermed muligheten til å ta en lang ferie, melder reisebyrået Ticket i en pressemelding.

Se ti på topp liste over favorittreisemålene nederst i saken.

– Julens røde dager gjør det mulig å ta en lang juleferie. Kombinasjonen med å slippe julestria hjemme og ønsket om å oppleve så mye som mulig på ferien gjør at mange velger å feire julen utenlands, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Flere borte på julaften

De siste årenes fridager i julen har gitt mange muligheten til å ta en lang ferie som strekker seg over jul og nyttår. Juleferien 2019 er ikke noe dårligere – med uttak av bare fem feriedager så får man 16 dagers sammenhengende ferie. Årets ferie er dessuten den siste på noen år som er så fordelaktig fordi i de kommende års jule- og nyttårsfeiring så vil flere av de røde dagene falle sammen med helger.

I takt med at det har blitt mer populært å stikke av fra julestresset så er det mange som velger å reise til varmen i julen. Antall reisebestillinger der man er borte på julaften har økt med 12 prosent i forhold til i fjor, melder reisebyrået. Ettersom folk også bestiller utenlandsreisene senere sammenlignet med 2018 så forventer de at økningen blir større jo nærmere julaften man kommer.

Klassiker er favoritt

Og det er en trofast klassiker som troner på listen over nordmenns favorittreise mål i julen i år, nemlig Gran Canaria. Bangkok og Manchester følger etter på listen som henholdsvis nummer to og tre. Ifølge den ferske statistikken til Ticket øker reisebestillingene til Gran Canaria og Manchester betraktelig, mens det er en nedgang til Bangkok.

– Kanariøyene er en storfavoritt hver vinter – en ikke altfor lang reisetid og gode muligheter for sol og varme badetemperaturer frister. Enn så lenge er det klart flest som reiser til Gran Canaria, men stadig flere velger å oppdage naboøyene. Først og fremst Tenerife, den grønneste av alle Kanariøyene, sier Ellen Wolff Andresen til slutt i pressemeldingen.

Ta fri disse dagene for å få maks ut av juleferien i år:

23, 27, 30. desember, 2–3. januar

Da får du en total ferie på 16 dager fra 21. desember–5. januar.

Ti på topp reisemål julen 2019

1. Gran Canaria

2. Bangkok

3. Manchester

4. Bali

5. Orlando

6. New York

7. Amsterdam

8. Malaga

9. Ho Chi Minh City

10. Doha


Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt til og med 20. november med avreise 14.12. – 23.12, hjemkomst mellom 25.12 og 5.1.


Artikkeltags