Utforsker Norge med bobil og el-sykler

Lidwien og John fra Nederland er klare til å utforske Jeløya

Lidwien og John fra Nederland er klare til å utforske Jeløya

Artikkelen er over 4 år gammel

Bobilparkeringen ved kanalen i Moss har vært fylt med turister store deler av sommeren. Lidwien og John van Leth fra Nederland pakket el-sykler da de skulle reise gjennom Norge.

DEL

Bestill MA+ i 8 uker for kun 99 kroner og få tilgang til alt digitalt innhold!

- Her i Norge er det så mange bakker. Derfor tok vi med el-syklene, så vi kunne se oss rundt når bilen står parkert, forteller John.

Sammen med kona Lidwien har de reist fra Maastricht i Nederland for å utforske Sør-Norge. De kommer nylig fra Drøbak, der de besøkte julenissens postkontor etter å ha syklet fra Vestby.

- Vi var innom Moss på vei til Drøbak, men vi ville tilbake hit for å se byen. Moss er en veldig fin by!

Bobilparkeringen ved kanalen er de også fornøyde med.

- Det er en veldig fin plass. De har alle fasilitetene her. Det er deilig at det er god plass, med bra mellomrom mellom bilene.

Trygg trafikk

Turen har gått på kryss og tvers av Sør-Norge, med blant annet Rjukan, Bergen og Kristiansand som stoppesteder. Trafikken i Norge er de veldig fornøyde med.

- Vi føler oss aldri redde på veien, verken i bilen eller på sykkelen. Når vi sykler kjører alltid bilene forbi med god avstand, sier Lidwien.

Masse plass å sykle på

Når jeg som syklende journalist prøver å antyde at tilretteleggingen for syklister kunne vært bedre i byene, er ikke John helt enig. Selv om han kommer fra Nederland(!).

- Her i Norge er det så lav befolkningstetthet, så dere har jo masse plass. I Nederland bor vi over 16 millioner på 41.000 km2, sier han.

Mandag syklet de langs havna og avsluttet med en pizza på Tollboden. Tirsdag er planen å sykle kyststien utover Jeløya. Før turen hadde de allerede merket av noen historiske steder de skulle innom på veien.

- Det er lett å finne de historiske stedene med den gode skiltingen. Dessverre er mange av skiltene kun på norsk, avslutter John.

Flere besøkende i år

Bente Kjenstad Jæger, markedsansvarlig i Visit Østfold, opplyser at det er økning av bobilturisme i Østfold i år, sammenlignet med i fjor.

- Nes Camping i Moss kan melde om økning og bra besøk av bobiler. De blir værende fra 2-5 dager. Mange forlenger oppholdet også. De besøker gjerne Jeløya, Rød Gård og Alby. Andre drar på dagsturer til for eksempel Gamlebyen i Fredrikstad, Fredriksten festning i Halden eller Oslo, sier hun.

Også på Kanalen bobilparkering har besøkstallet økt fra i fjor.

- Normalt har de 12 plasser, men de har økt kapasiteten til 18 bobiler når pågangen har vært stor. Hittil i år har rundt 550 bobiler vært innom. Det er en god økning.

Artikkeltags