Det blir redusert tømming av husholdningsavfall i påsken, opplyser Movar. Fra skjærtorsdag til 2. påskedag – i fem dager – kommer det ingen for å ta med seg avfallet utenfor hjemmet ditt.

Dersom du skal være hjemme i påsken, og vil unngå at søppelet hoper seg opp, kan det være lurt å være oppmerksom i begynnelsen av denne uka.

Før de røde dagene setter inn, kjører også renovasjonsarbeiderne litt andre ruter enn vanlig. Det betyr at de kan komme til deg på andre dager enn du er vant med. På mandag kjørte de tirsdagsrute og halv onsdagsrute. På tirsdag kommer de til resten av onsdagsruten og halv torsdagsrute. På onsdag samles det avfall på resten av torsdagsruten og hele fredagsruten. På tirsdag etter påske kjøres mandagsruten og halv ordinær rute. På onsdag neste uke tømmes søppel på resten av tirsdagsruten og ordinær rute. Etter det er de tilbake i vanlige ruter.

– Som følge av påsken må det påregnes at tømming påbegynnes klokken 05:00 og enkelte dager vedvarer fram til 21:00, opplyser Movar på sine hjemmesider.