Solsiden solgte ut restauranten på to dager

Terje Ness (fra venstre), Karianne Dyrberg og Rune Pal gleder seg over at mange strømmet til Solsiden for å spise fredag kveld.

Terje Ness (fra venstre), Karianne Dyrberg og Rune Pal gleder seg over at mange strømmet til Solsiden for å spise fredag kveld. Foto:

Mesterkokken Terje Ness trakk mange til Solsiden denne helgen.

DEL

Den norske kokken vant Bocuse d’Or i 1999 – det går for å være det uoffisielle-VM når det gjelder fransk kokkekunst. Fredag kveld var det en rekke lokale gjester som hadde ventet i flere måneder på å smake hans fem retters meny hos Solsiden.

– Jeg husker ikke helt når jeg eksakt la ut at Terje Ness skulle komme til oss i februar, men det var i november en eller annen gang. I løpet av halvannen dag var alle plassene tatt. Halvparten av plassene gikk dag en og de resterende dagen etter, forteller daglig leder Karianne Dyrberg til Vestby Avis.

Noen av de 69 gjestene som fikk smake på menyen til Terje Ness i Son.

Noen av de 69 gjestene som fikk smake på menyen til Terje Ness i Son. Foto:

Solgt ut på to dager

Hun driver Solsiden sammen med kokk Rune Pal. Fredag kunne de ønske 69 gjester velkommen til bords.

– Flere har også sagt til meg: «Så rart at jeg ikke har fått med meg dette, men jeg har ikke sett det», men det er jo ikke så rart. Vi har jo ikke trengt å annonsere dette i det siste, påpeker hun.

– Med så stor suksess vil dere kanskje invitere flere kjendiskokker til Son?

– Det skal du ikke se bort fra. Det skjer ikke så mye på denne tiden av året, sier hun.

Én av de fem rettene som ble servert. Her pasta med løyrom.

Én av de fem rettene som ble servert. Her pasta med løyrom. Foto:

Spesiell meny

Karianne Dyrberg sier at Rune Pall har drevet et par restauranter sammen med Terje Ness. Derfor var det litt lettere å få den kjente kokken i Norge til å ta turen til Son.

– Rune er en venn av Terje. Han spurte derfor om Terje ville komme til Son.

Det ville han og fredag fikk de fremmøte en meny på fem retter og fem ulike viner av den prisvinnende kokken.

SE VIDEO HER:

Dyrberg forteller at det var en klassisk Terje Ness-meny.

– Det startet med norsk hummer med hvit asparges og ferske morkler, pasta med løyrom var rett nummer to og så fikk vi torsk med trøffel. Rype med foie gras var hovedretten og det ble pasjonsfrukt og bringebær til dessert.

– Det ble en veldig morsom og annerledes kveld. Vi stengte restauranten klokken 15 og deretter overtok Terje Ness kjøkkenet. Da fordelte han oppgavene til de ansatte på kjøkkenet. Nå har jeg snakket med dem som jobbet på kjøkkenet denne kvelden. De synes det var veldig, veldig morsomt og en hyggelig kveld.

SE STOR BILDESERIE HER:

Bildeserie

Disse fikk med seg stjernekokkens besøk i Son

Stjernekokken Terje Ness tok turen til Son og restauranten Solsiden fredag kveld. Ness vant det som regnes som uoffisielt-VM i fransk kokkekunst, Bocuse d'Or i 1999. Hans besøk i Son var det mange som ville få med seg.

Artikkeltags