Rockwool gjorde inntrykk

RØDT: – Det eneste vi ikke liker her, er fargen på besøksfrakkene, sier Høyrepolitikerne Erna Solberg, Tage Pettersen og Ingjerd Schou til fabrikksjef Jon Ivar Bakk på AS Rockwool Moss.

RØDT: – Det eneste vi ikke liker her, er fargen på besøksfrakkene, sier Høyrepolitikerne Erna Solberg, Tage Pettersen og Ingjerd Schou til fabrikksjef Jon Ivar Bakk på AS Rockwool Moss.

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Statsråd Erna Solberg (H) fikk se en bedrift i fremgang da hun besøkte AS Rockwool Moss i går, og hun ble tydelig imponert over det hun så.

DEL

Fabrikksjef Jon Ivar Bakk tok imot statsråden og hennes følge, som besto av blant andre Høyres gruppeleder i Moss bystyre, Tage Pettersen, og stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H).
Først fikk gjestene en presentasjon av fabrikken og en innføring i hvordan produksjonsprosessen foregår. Deretter måtte Høyre-politikerne ta på seg røde (!) besøksfrakker og lånte briller, slik at de kunne være med på omvisning i produksjonslokalene.
– Det eneste vi ikke liker her er fargen på frakken, sa Ingjerd Schou spøkefullt idet de ble vist rundt.

Økt kapasitet

– I 2000 ble kapasiteten ved fabrikken i Moss økt. Prosjektet hadde en ramme på 350 millioner kroner. Oppstart etter ombyggingen skjedde i juni 2002. Totalt ble det investert 347 millioner kroner her den gang, hvorav 140 millioner kroner gikk til miljømessige investeringer, forklarte Bakk.
Økt boligbygging har ført til økt etterspørsel etter steinull. Derfor har Mossefabrikken nylig utvidet staben med 20 årsverk. Fabrikken har nå i alt 164 ansatte.
– Normal driftstid her har vært tre skift. Men fra neste uke går vi over til kontinuerlig fem skifts ordning. Vi produserer cirka 50.000 tonn steinull per år, sa Bakk.

Fravær ned

I 2003 ble AS Rockwool Moss IA-bedrift (inkluderende arbeidsliv), og bedriften har siden jobbet målrettet for å få ned sykefraværet.
– I 2002 hadde vi et sykefravær på vel 11 prosent. I 2004 var sykefraværet redusert til vel 5 prosent. Målet for 2005 er å få fraværet ned til 4,6 prosent, forklarte Bakk.
Han viste også frem et nytt filter, som Mossebedriften satte i gang i desember i fjor.
– Filteret skal sørge for at det ikke lenger «snør» ulldotter fra fabrikken vår i hagene til naboene i området, sa Bakk.
Statsråd Solberg ble tydelig imponert over det hun fikk se.
– Jeg visste ikke så mye om fabrikken på forhånd. Men dette besøket har vært veldig interessant og lærerikt, sier Solberg.
Det var Østfold Høyre som hadde invitert statsråden til Moss. Etterpå gikk ferden videre til Fredrikstad og Sarpsborg.

Artikkeltags