Gå til sidens hovedinnhold

Liten interesse for «Henry»

Artikkelen er over 5 år gammel

Moss Røde Kors har invitert byens barnehager til å motta «Henry-førstehjelp for barnehagebarn» – men responsen har vært laber.

Av alle byens barnehager, både kommunale og private, er det kun to barnehager som har meldt sin interesse for førstehjelpspakken.

– Dette er gratis, viktig og morsomt. Derfor hadde jeg trodd at flere kanskje hadde meldt seg, men det er på ingen måte for sent å melde sin interesse. Nå begynner det å bli bart ute og ungene skal igjen klatre i trær og sykle, dermed er kanskje førstehjelp et litt mer aktuelt tema i barnehagene fremover, sier Geir Østborg som er leder i Moss Røde Kors.

Plaster

Pakken han tilbyr barnehagene inneholder en Henry-dukke, liten sekk med Henry plaster, pedagogisk veiledningshefte med USB minnepinne med Henry-musikk og en flip-over med illustrasjoner av Henry sine uhell som kan brukes når voksne og barn drøfter hva som er skjedd med Henry. På denne måten kan også personalet legge inn førstehjelp som en del av det pedagogiske opplegget.

Målsettingen til Røde Kors med dette Henry-prosjektet, er å øke barns bevissthet om, kjennskap til og interesse for førstehjelp. Samtidig som det handler om å utvikle omsorgsevne, ansvar og hjelpevilje og spre kjennskap til Røde Kors' kjerneverdier som humanitet og nøytralitet.

LES OGSÅ: Her skal Røde Kors våke

– Dette prosjektet var en kjempesuksess i Sarpsborg og jeg håper den blir det her i Moss også. Vi kommer rundt og presenterer Henry-pakken for alle som melder seg, legger Østborg til.

Jubileum

«Henry» ble laget i forbindelse med Røde Kors sitt jubileum med 150 år og er oppkalt etter grunnleggeren Henri Dunant.

Barnehagene som ønsker å melde sin interesse for dette kan sende en mail til: omsorgmoss@ostfoldrk.no.

– Alle vi som driver med dette er jo frivillige og det er ikke like enkelt å treffe oss på telefon på dagtid, derfor er mailadressen vår den beste kontaktmuligheten, avslutter leder Geir Østborg – med håp om interesse i stemmen.

Kommentarer til denne saken