Fire fyllekjøringer og voldtektsforsøk på Rudskogen i natt

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En mann i 20-årene som fyllkjørte med buss, var ikke den eneste som ble pågrepet på Rudskogen i natt.

DEL

Hele fire personer ble i løpet av natten tatt av politiet mistenkt for kjøring i beruset tilstand. Og en ble pågrepet i forbindelse med et voldtektsforsøk.

–  Dette er mye og mer enn vanlig med tanke på at arrangementet ikke har begynt ennå, sier operasjonsleder Terje Marstad til Moss Avis fredag morgen.

Flere fyllekjøringer

Når det gjelder den fulle bussjåføren ble han stoppet rundt midnatt kjørende mellom to camper. Mannen i 20-årene er anmeldt, fratatt førerkort og politiet har opprettet sak på forholdet.

Litt senere på natten ble en annen mann, også han i 20-årene, tatt for kjøring med pocketbike i beruset tilstand. Også her ble det førerkortbeslag.

Rett før midnatt var det også et tilfelle av fyllekjøring. Denne gang med en ATV. Mannen i 20-årene er anmeldt for kjøring i beruset tilstand og i tillegg oppga han falsk personalia.

Forsøkt tvunget til sex

– Vi har hatt tilsammen fire fyllekjøringer natt til fredag, og det lover ikke godt for resten av arrangementet. Det er heller ikke bra at det allerede er meldt inn en sedelighetssak. En kvinne i 20-årene fikk i natt ved 02-tiden varslet en vekter om at hun var forsøkt tvunget til å utføre seksuelle handlinger. Hun hadde heldigvis klart å komme seg unna, og skal ikke ha kommet fysisk til skade, sier Marstad.

Han sier de har pågrepet en 20-åring i saken og at vedkommende vil avhørt i løpet av fredag.

Det er ventet 40.000 besøkende til Gatebil-arrangementet på Rudskogen i helgen. Rundt 10.000 av dem overnatter på området.

Unngå E6

Marstad sier det er ventet mye trafikk på E6 og på veiene fra Sarpsborg mot Rakkestad og Mysen mot Rakkestad.

– Unngå disse om du kan fredag og søndag, sier Marstad.

Marstad har tidligere i uka uttalt til Sarpsborg Arbeiderblad at de ikke frykter så mye rundt dette arrangementet.

– Men vi skal ikke legge skjul på at det er store utfordringer først og fremst rundt dette med sedelighetsforbrytelser. Vi er veldig opptatt av at deltakerne viser respekt for det andre kjønn. Det er mye fyll og spetakkel, men i år har vi spesielt søkelys på respekten for andre mennesker, og da spesielt for det andre kjønn.

Søkelys på sedelighet

Politiet får hvert år meldinger om uønsket adferd. Under selve arrangementet, men også i etterkant kommer det henvendelser til politiet. Nå ønsker de å holde et ekstra godt øye til hva som skjer.

- Det er et mål at vi slipper klåing og i verste fall voldtekter. Det er til tider fri flyt av alkohol der inne og det kan medføre utfordringer. Det er per definisjon voksne mennesker som er tilstede her, men dessverre så er det alltid noen få som ødelegger for fryktelig mange, sier Terje Marstad.

Arrangør får skryt

Politiet har et sted mellom 12 og 15 betjenter til stede på Rudsogen gjennom helgen, men når det er tusenvis av stup fulle mennesker så er det umulig å få med seg alt som skjer.

– De aller fleste klarer jo å beherske seg, og det er viktig å si at arrangøren har gode rutiner og er flinke. Vi håper deltakerne har vett nok til å beherske seg, sier Marstad.

Artikkeltags