Klart for motorfest på Rudskogen og ferjekø i Moss

Svidd gummi og flere tusen festivaldeltagere er noen av ingrediensene under Gatebil-festivalen på Rudskogen.

Svidd gummi og flere tusen festivaldeltagere er noen av ingrediensene under Gatebil-festivalen på Rudskogen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Opp mot 50.000 festklare motorentusiaster er ventet til Rudskogen når årets Gatebil arrangeres til helgen.

DEL

Gatebil har de siste årene hatt et stabilt besøkelsestall mellom 40- og 50.000, noe som gjør de til fylkets desidert største motorfestival.

– Vi har fått til en profil på arrangementet som både publikum og vi er veldig fornøyd med. Vi har også vokst veldig utenfor landets grenser. Medieinteressen fra utlandet forteller oss at vi er i ferd med å opparbeide oss en bra status der ute, sier daglig leder Hans Jørgen Andersson.

– Det var en kjedelig situasjon for oss i fjor. Ulykken la naturligvis en kraftig demper på arrangementet, og da var det aldri aktuelt å gjennomføre programmet på søndagen, sier han.

– Trygt arrangement

Han lover publikum at arrangementet er trygt.

– Det vi var fornøyd med var at redningstiltakene og sikkerhetstiltakene i etterkant av ulykken fungerte som de skulle. Det er viktig når vi tross alt bruker så mye ressurser på at arrangementet skal være trygt,. Det er viktig å påpeke at det ikke farlig på Gatebil. Dessverre kan det skje ulykker i motorsport, og i fjor skjedde det oss, sier han.

Gatebil-festivalen betyr også trafikk-kaos gjennom Moss og lange ferjekøer.

Gjør tiltak for å hindre overgrep

De siste årene har også festivalen slitt med en rekke overgrep og voldtekter. Også her lover Andersson at det hele tiden gjøres tiltak for å bedre sikkerheten til festivaldeltagerne.

– Dette er noe vi jobber kontinuerlig med for å unngå. I år vil det være mer lys rundt på festivalområdet enn noen gang. Vi har i tillegg mellom 2- og 300 mennesker som jobber med sikkerheten rundt arrangementet. Sikkerheten er som sagt veldig viktig for oss, sier han.

Arrangøren har for øvrig fått skryt av politiet etter de siste års arrangement.

– Gatebil har blitt et veldig profesjonelt arrangement de siste årene, og jeg kan skrive under på at vi i politiet er veldig fornøyd med den jobben de gjør rundt sikkerheten. Vi har et godt samarbeid, sa lensmann i Rakkestad, Svein Midtskog etter fjorårets festival.

Artikkeltags