Politiet har snudd om russ og alkohol

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Før fjorårets russefeiring la politiet ned forbud mot alkohol i forbindelse med russetreff, nå har de snudd og åpner for at russen igjen kan nyte alkohol på offentlig sted.

DEL

Men det blir ikke noe fritt fram for russen, de må selvsagt forholde seg til de reglene som alle andre også må følge.

I den forbindelse har Politidirektoratet (POD) sendt ut et brev til alle landets politidistrikter.

– Hensikten er å klargjøre rammebetingelsene for russefestivaler og andre arrangementer når det kommer til spørsmålene knyttet til bevillingsplikt og drikking på offentlig sted, skriver POD som innledning i brevet.

LES OGSÅ: Nå blir det like alkoholregler på alle russetreff

Offentlig sted

Brevet inneholder blant annet følgende informasjon:

– Et festivalområde kan bestå av områder med og uten skjenkebevilling.

– Campingvogn, bobil og telt vil som utgangspunkt være å anse som privat sfære, noe som ikke omfattes av alkohollovens bestemmelser om offentlig plass.

– Politiet kan sette vilkår overfor arrangør for å hindre at noen lider overlast og for å unngå alvorlige ordensforstyrrelser.

– Det mange ulike forhold å ta hensyn til knyttet til de mange festivalene som arrangeres og derfor er det viktig at de som kjenner forholdene lokalt fastsetter hvilke vilkår som bør fastsettes overfor den enkelte arrangør.

– Det er samme regelverk som regulerer russefester som andre festivaler.

Fornøyd

Daglig leder for Tryvannsfestivalen, Mie Skard, er glad for endringen:

– Det er mye bedre at russen blir samlet sammen med voksne til stede på et trygt sted enn at de går gatelangs, sier hun til NRK.

Skard viser til at de som drikker for mye blir tatt vare på og at det er restriksjoner for hvilken type alkohol russen får drikke på Tryvannsfestivalen.

– Det er mange som har store fordommer om flatfyll på russetreff. Det vi ser er stort sett hyggelig og oppegående ungdom som koser seg sammen. Vi har et veldig godt samarbeid med Oslo-politiet om arrangementene på Tryvann, avslutter hun.

Artikkeltags