Ved 02:00-tiden natt til tirsdag ble hele fem russebusser bortvist fra Skihytta i Moss etter klage på støy.

Det meste har handlet om støy og høy musikk, men i Frogn skal det og ha vært tilløp til slåssing mellom russebusser på Frogn videregående skole. Den endte med at fire russebusser ble bortvist.

Også i Follo har politiet hatt en del å gjøre i natt, og det er særlig russen som har holdt dem i arbeid. Både ved Frogn videregående skole og på Sofiemyr har de måttet vise bort busser og russ etter tumulter og slåssing.

– Det har vært mange meldinger om russ som bråker, både fra Frogn, Vestby og Kolbotn. Det er ikke bare det at de bråker, det er slåsskamper russen imellom. Da må vi ut og megle og roe gemyttene, sier operasjonsleder Steffen Øvstedal til Østlandets Blad.

– Det lykkes dere med?

– Ja. Vi fikk vi bortvist russen, og det var ikke samme russebuss og russ på de forskjellige plassene, understreker operasjonslederen.

Til legevakt

Men ved Sofiemyr måtte en russ sendes til legevakten for sjekk.

– Det var en som hadde fått en skade i ansiktet. Der vil det bli opprettet en anmeldelse i etterkant, forteller operasjonslederen

Gikk i tunnel

To russ forvillet seg også i natt inn i Nøstvettunnelen, gående.

– Det var to godt berusede russ som var ute og gikk. Vegtrafikksentralen sperrer tunnelen umiddelbart når slikt skjer. Vi fikk geleidet dem ut og sørget for at trafikken kunne gå som normalt igjen.

– De ble satt av på en taxiholdeplass i Ski sentrum, så de kunne komme seg tilbake der de hørte hjemme, forteller Steffen Øvstedal.