Ryanair truer med å endre bagasjereglene

Ryanair vurderer å endre bagasjereglene nok en gang.

Ryanair vurderer å endre bagasjereglene nok en gang. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Gratis-tilbudet har blitt et kjempeproblem for flyselskapet Ryanair.

DEL

Ryanair ønsket å redusere antall kofferter i bagasjehyllene, og tilbød de reisende å sende dem gratis i flyenes lasterom. Det har nå blitt et stort problem for selskapet, og Ryanair-sjefen Michael O’Leary vurderer å droppe hele ordningen, skriver reisenettstedet flysmart24.no.

Tilbudet har nemlig ført til at enkelte avganger har blitt fylt med store berg av små kofferter og vesker som Ryanair må frakte i lasterommene gratis. Så store er mengdene noen ganger at det til og med forsinker flyene.

– På noen dager i forbindelse med høytider og helger har enkelte fly hatt 100-120 bager som vi har måttet ta med gratis. Hvis dette fortsetter må vi kanskje gjøre om på reglene, sier Ryanair-sjefen til avisen The Guardian.

De nye bagasjereglene ble innført sammen med flere andre endringer som gjorde det billigere å sjekke inn bagasjen med Ryanair.

I dag er det bare passasjerer som har betalt for prioritert ombordstigning som er garantert å få med begge håndbagasjene inn i flyet.

De øvrige kan levere dem til bakkemannskapet og få koffertene sendt gratis. Men det har altså nå blitt et problem for Michael O'Leary og co. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.