(Nettavisen) - Vår satsing i Skandinavia vil være fra København og i Danmark. Det er ikke aktuelt å satse mer i Norge eller Sverige hvor de fortsetter å legge på miljøskatt på fly, sier Michael O'Leary, konsernsjef i Ryanair i selskapets kvartalspresentasjon mandag.
O'Leary mener dette er en særdeles dårlig politikk, og mener at avgiften, som i hvert fall opprinnelig var begrunnet i miljøhensyn, rimer dårlig med at Norge er Vest-Europas største oljeprodusent.
- Det er utrolig at de har slike avgifter i et land som Norge, med tjener på å være en stor oljeeksportør, sier han.
Trakk seg fra Rygge
Ryanair trakk seg ut av Rygge Lufthavn som følge av innføringen av flypassasjeravgiften i 2016. Tidligere i år sa O'Leary at det kunne være aktuelt å satse på Rygge igjen ettersom Ryanair åpner for å snakke med fagforeninger. Selskapet har senere gått tilbake på dette.
- Hvis du skatte lufttransport, straffer du veksten. Men i Danmark, hvor de har sagt at de ikke vil innføre en slik skatt, er det sannsynlig at vi vil gjenåpne basen i København, sier han.

Olav Thon på shoppingtur i Sverige: Tror ikke på Rygge-åpning
København-basen til Ryanair ble stengt i 2015 som følge av uenighet over fagorganisering.
Ryanair flyr riktignok fortsatt til Gardermoen og Torp i Norge, og selskapet har etter alt å dømme ingen planer om å gjøre noe med rutene til disse flyplassene.
Vil ikke by på Norwegian
O'Leary heller også kaldt vann i årene på de som hadde håpet av Ryanair vil gi IAG kamp om å kjøpe opp Norwegian. Nærmest i en bisetning, avviser han et Norwegian-bud som uaktuelt.
- Det kommer utvilsomt til å dukke opp oppkjøpsmuligheter fremover, men vi ikke by på Norwegian eller Lufthansa, sier O'Leary.

Fristen for nytt liv på Rygge nærmer seg: – Vi er i dialog med med både store og små flyselskaper
O'Leary mener at Norwegian dessuten ødelegger markedet for piloter, ved å ha hentet inn en rekke piloter den siste tiden.
Ifjor ble det kjent at Norwegian hadde hentet et hundretalls piloter fra Ryanair.
- Vi har sett en innstramming i markedet for piloter den siste tolv månedene, mye av et handler om ukontrollert ekspansjon fra selskaper som taper penger, som Norwegian, som driver en modell som ikke er bærekraftig, sier han.
O'Leary uttalte forøvrig i september i fjor at Norwegian ville gå konkurs i løpet av fem måneder.