Totalt trenger Rygge Airport å skaffe 7,5 millioner i løpet av februar for å kunne fortsette arbeidet med å gjenoppta driften på den sivile flyplassen som ble lagt ned 1. november 2016, etter kun litt over sju år i drift.

– Hver krone teller

For å bidra har man kunnet kjøpe aksjeposter hvor minsteinnskuddet har vært 50.000 kroner. Nå har Rygge Airport og lokale ildsjeler slått seg sammen og startet en kronerulling som gjør det enklere for flere å bidra.

– Dette er en grasrotaksjon hvor folk kan bidra med det de selv vil. En krone, 50 kroner eller 200, hver krone er viktig, dette er en måte å bidra for alle som ikke har mulighet til å legge inn penger på den måten som investorer eller de med aksjoneposter kan. Innsamlingen startet onsdag kveld, da hadde vi alt på plass med bankkonto og muligheter for å vippse penger, informasjon om dette finner man på Venner av Rygge sine Facebook-sider, forteller Cecilie Grønli.

 

– Har en god plan

Grønli mener det er viktig å beholde flyplassen, og har tro på at det gjennom investorer, aksjeposter og kronerulling skal skaffes nok penger.

– Flyplassen er viktig både for det lokale næringslivet og privatpersoner. Rygge Airport har en god plan for hvordan de skal drifte flyplassen med flere selskaper så man ikke blir så sårbare som man tidligere har vært. Jeg gleder meg til å fly fra Rygge igjen, avslutter Grønli offensivt.

Om ikke de greier å samle inn nok penger skal pengene gå til et veldedig formål i Østfold.