LO-lederen: Feil å flytte Bell til Rygge

LO-leder Gerd Kristiansen på Moss lufthavn Rygge.

LO-leder Gerd Kristiansen på Moss lufthavn Rygge. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

LO-leder Gerd Kristiansen mener det vil være en stor feil å flytte 339-skvadronen med Bell-helikoptrene fra Bardufoss til Rygge. Hennes medlemmer i Mosse-distriktet er overrasket over utspillet.

DEL

Etter et besøk i Bardufoss torsdag, ga LO-leder Gerd Kristiansen uttrykk for sin misnøye rundt det å legge ned 339-svadronen i nord. Dermed går Kristiansen imot regjeringens forslag om å flytte helikopterne til Rygge.

– Det å ta bort Bell-helikoptrene og fjerne helikopterbasen fra Bardufoss, det er en stor feil, sa Kristiansen til NRK Østfold.

Stoler ikke på vurderingene

Hun sier at hun ikke stoler på de militærfaglige vurderingene om å flytte 399-skvadronen til Rygge.

– Nei det gjør jeg ikke. Det handler om erfaring i forhold til de omstillingsprosessene som har vært i Forsvaret. Nå ligger det jo an til, i det forslaget fra regjeringen, at man også skal utsette investeringen i hæren og vente på en landmaktutredning som vi i hvert fall ikke skjønner hva de skal gjøre med, sa Kristiansen videre til NRK.

Les også: Glad for at Rygges verdi som militærbase er økt

Overraskende for LO i Moss

Dette overrasker de tillitsvalgte i Moss. Lederen av LO i Moss og Omegn, Britt Øyen, sier de uansett vil jobbe for en flytting til Rygge.

– En samlet fagbevegelse i Østfold vil arbeide for å få helikopterbasen til Rygge. Vi har tapt veldig mange arbeidsplasser i distriktet nå, og vi trenger nye, sier Øyen til NRK.

Øyen tror ikke at Kristiansens utspill vil ha noe å si for den endelige avgjørelsen.

– Dette skal jo behandles politisk. De siste avgjørelsene blir tatt på Stortinget, så jeg tror ikke det spiller noen rolle, sier Øyen.

Artikkeltags