Drapssiktet 25-åring fra Rygge tilbake på åstedet

25-åringen fra Rygge som er siktet for drapet på sin samboer var tilbake på hytta i Flå for en rekonstruksjon torsdag formiddag.

25-åringen fra Rygge som er siktet for drapet på sin samboer var tilbake på hytta i Flå for en rekonstruksjon torsdag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

25-åringen fra Rygge som er siktet for drapet på sin samboer Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt ble skjermet av politiet da han ankom og gikk inn i hytta i Flå i Buskerud i 11-tiden torsdag. Det melder NRK.

Ifølge NRKs reporter var det et sted mellom 10 og 15 politifolk til stede under rekonstruksjonen som var ventet å ta store deler av dagen. Mannens forsvarer skal ha vært til stede inne i hytta.

Sperret av stort område

25-åringen er siktet for å ha drept Alexandra Therese Nilssen (21), fra Ekholt. Hun ble funnet drept på en hytte på Sørbølfjellet i Flå 18. juli.

25-åringen har sittet varetektsfengslet, siktet for drapet. Mannen er avhørt flere ganger og har fastholdt at han ikke husker noe fra selve drapshandlingen, en handling han likevel har innrømmet å stå bak.

Politiet bekreftet kort tid etter drapet at det ble benyttet en kniv under drapet og at de har sikret seg denne.

Les også: Politiet jakter på svar i Alexandra Thereses omgangskrets

Når det gjelder blodprøven som ble tatt av 25-åringen etter drapet, viser denne at han var påvirket av alkohol og foreskrevne medisiner.

Under befaringen på hytta torsdag, hadde politiet sperret av et stort område rundt hytta.

Håper han vil huske mer

Til NRK har politiadvokat Per Thomas Omholt sagt at de gjennomførte en rekonstruksjon fordi de har et håp om at den siktede skal huske mer fra selve drapshandlingen.

25-åringen skal i avhør ha husket detaljer både fra hendelser før og etter drapet. Men ikke fra selve drapshandlingen. Til VG forteller Omholt at siktede under rekonstruksjonen husket mer detaljer om hva han så og tenkte før og etter drapet. Omholt sier videre at politiets sterkeste teori er at drapet skjedde fordi siktede fryktet at kjæresten skulle gå fra ham, og at dette bygger i stor grad på det siktede selv sier.

Ryggemannen har altså erkjent å stå bak handlingen, men nekter straffskyld fordi han mener at han var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Som Moss Avis har skrevet tidligere, viser blodprøven som ble tatt av mannen etter drapet at han var påvirket av alkohol og foreskrevne medisiner.

Venter på testresultater

Siktede har vært gjennom en psykologisk observasjon, og resultatet er ventet å foreligge i midten av oktober.

Les også: Ekholt-mann varetektsfengslet i fire nye uker

Les også: Pårørende til Alexandra (21) samlet seg da dørene åpnet

Drapssiktet tilbake på åstedet i Flå

Ryggemannen ble pågrepet etter at han hadde kollidert med en annen bil på riksvei 7 ved Gulsvik i Flå i Hallingdal i juli. Han satt fastklemt, og fortalte da til nødetatene at han nettopp hadde drept kjæresten sin på en hytte. Da politiet rykket ut til hytta fant de kvinnen død.

Artikkeltags