– Kalven var fortsatt lunken da vi fant den, så det var ikke lenge siden den ble tatt. Den lå død på et jorde på Feste i Rygge, sier Fæste.

Han henstiller til hundeeiere om å respektere båndtvangen, som varer fra 1. april til 20. august, i yngletiden til dyrene.

- Dessverre fins det mange idiotiske hundeeiere som tror at bikkja deres er verdens snilleste, og som glemmer at de aller fleste hunder har et jaktinstinkt i seg, sier Fæste.

Ikke første gang

Han forteller at dette slett ikke er første gang han finner en død rådyrkalv med bitemerker på, og han frykter at det heller ikke blir den siste.

Vidar Holthe i viltnemnda i Vestby reiste til Rygge torsdag kveld og hentet den døde rådyrkalven.

Leveres inn

– Jeg kan bekrefte at det var bitemerker på kalven, men jeg aner ikke hva som var dødsårsaken. Jeg kommer til å levere den inn på Veterinærinstituttet for videre undersøkelse der, sier Holthe.

Harald Urstad ved landbrukskontoret i Rygge sier at det fra tid til annen skjer scenarier der løse hunder biter ihjel rådyrkalver eller andre hjelpeløse små dyreunger i sommerhalvåret.

Dessverre er det altfor mange hundeeiere som ikke respekterer båndtvangen, sier Urstad.

Viltnemda minner om at det kan få alvorlige konsekvenser dersom man ikke holder hunden i bånd i perioden det er båndtvang.

Hundeeiere som bryter båndtvangen risikerer politianmeldelse og bøter, og i grove tilfeller kan de også få fengselsstraff.