Rygge tar imot 20 nye flyktninger

SA JA: Et stort flertall i Rygge kommune stemte ja til å bosette 20 flyktninger i 2017. Kun Frp stemte nei.

SA JA: Et stort flertall i Rygge kommune stemte ja til å bosette 20 flyktninger i 2017. Kun Frp stemte nei. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Et stort flertall i Rygge kommunestyre sa torsdag kveld ja til å bosette 20 nye flyktninger i 2017. Bare Frps fire representanter rakk opp hånden og stemte nei.

DEL

Gerd Louise Molvig (Sp) sa hun vil framsnakke flyktningsaken.

- Flyktninger kommer hit på grunn av humanitære katastrofer. Vi har plikt til å hjelpe. Når jeg hører ordet flyktning i disse dager, så tenker jeg på den forferdelige situasjonen i Aleppo i Syria, sa Molvig.

Hun minnet om at flyktninger er enkeltmennesker som har en tung migrasjonshistorie med seg.

Verdier

- Flyktninger berører verdigrunnlaget vårt og menneskesynet vårt. Rådmannen bekrefter at vi klarer å bosette 20 flyktninger i Rygge neste år, og vårt parti sier ja til det, understreket Molvig.

Les også: Moss kommune skal bosette 50 flyktninger

- Jeg er ikke overrasket over at debatten nå tar en vending og dreier seg om menneskesyn og verdier. Noen mener de har monopol på menneskesyn og verdier. Vi vil også hjelpe flyktninger, men vi vil gi dem hjelp i nærområdene, sa Michael Torp (Frp).

Han understreket at Frp sier nei til å bosette 20 nye flyktninger neste år og begrunnet det med stram økonomi og liten tilgang på boliger.

Les også: Går på millionsmell

Hans Jørn Rønningen (Ap) sa at hans parti sier ja til å bosette 20 nye flyktninger i 2017.

Hørte på radio

- For meg ville det ha vært helt utenkelig å stemme nei til dette etter å ha hørt på radioen rett før jeg dro hit om det grufulle som skjer i Aleppo, sa Rønningen.

Leif Christensen (SV) understreket at også SV vil si ja til å ta imot nye flyktninger.

- Vi ser alle hva flyktningene kommer fra, nemlig et rent helvete. Vi vil ta imot de folkene som trenger at vi hjelper dem, sa Christensen.

Varaordfører Finn Erik Blakstad minnet om at krigen i Syria har vært lenger enn Den annen verdenskrig.

- Jeg tror våre barn en dag vil spørre oss om vi gjorde det vi kunne for flyktningene fra Syria. Vi har fått en svært beskjeden anmodning fra IMDI (Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet) om å bosette 20 flyktninger neste år. Jeg synes det er vondt at noen vil si nei til det. Selv stemmer jeg ja, sa Blakstad.

Artikkeltags