Inger-Lise Skartlien sier nei til Stortinget

BLIR: Inger-Lise Skartlien er innstilt som nummer fire på Østfold Aps Stortingsliste, men velger å si nei på grunn av helsa.

BLIR: Inger-Lise Skartlien er innstilt som nummer fire på Østfold Aps Stortingsliste, men velger å si nei på grunn av helsa. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Inger-Lise Skartlien (Ap) takker nei til å stå på fjerde plass på Østfold Aps Stortingsliste. Helsa er årsaken.

DEL

Ryggeordføreren var foreslått som kandidat på 4. plass på Østfold Arbeiderpartis Stortingsliste, men har takket nei av helsemessige årsaker.

Helsa først

Hun skriver selv på Facebook:

– Den siste uka har jeg snakket mye og alvorlig med meg selv. Jeg har hatt diagnosen fibromyalgi i 25 år. Har artrose og mye smerter i hverdagen, med en økning de siste ukene. Jeg velger derfor å takke nei til en mulig plass på Stortinget, og blir hjemme i Rygge og Mosseregionen fram mot 2020. Helsa først.

Skartlien sier til Moss Avis at hun selv hadde ønsket å stille som kandidat på Stortinget, og trodd at det kom til å skje.

– Jeg har sett på det som et naturlig neste skritt. Men når ikke kroppen er med, må jeg tenke på helsa. Jeg har hatt revmatisme i mange år, og nå har det tatt seg opp. Det er enklere å tilrettelegge for det her hjemme, enn å være avhengig av andre på Stortinget, sier Skartlien, som ikke kommer til å trekke seg fra politikken her hjemme:

– Her har jeg flere folk å spille på, og det er kort vei hjem, sier ryggeordføreren, som har tatt avgjørelsen de siste ukene.

Takk for tilliten

På Facebook skriver hun:

– Takk for tilliten jeg har blitt vist, og lykke til til dere som skal på Stortinget for Østfold Arbeiderparti.

I samme post får Skartlien en rekke lykkeønskninger:

– Moss & Rygge trenger deg, skriver Finn-Erik Blakstad, varaordfører for Rygge kommune.

Hanne Tollerud skriver også at hun er «enormt glad for at du blir hos oss».

Flere presiserer hvor tøff Skartlien er, som velger å ta avgjørelsen.

Artikkeltags