Rygge-bonde fikk «grøntbransjens Oscar»

PRIS: Den Rygge-baserte bonden Per Olaf Roer ble i helgen tildelt Årets hederspris som den beste norske leverandøren til BAMA i 2018. På bildet: Per Olaf Roer og kona Bente Roer.

PRIS: Den Rygge-baserte bonden Per Olaf Roer ble i helgen tildelt Årets hederspris som den beste norske leverandøren til BAMA i 2018. På bildet: Per Olaf Roer og kona Bente Roer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den Rygge-baserte bonden Per Olaf Roer ble i helgen tildelt Årets hederspris som den beste norske leverandøren til BAMA i 2018.

DEL

Prisen er også kalt «grøntbransjens Oscar», ble delt ut for åttende gang under Gartnerhallens jubileumskongress 17. november i Stjørdalen.

– Det var tre sterke kandidater, fra tre forskjellige produksjonsmiljøer i Norge, som konkurrerte om årets pris. De nominerte ble grundig evaluert ut fra kriterier som produktkvalitet, markedsorientering, samfunnsansvar og service, skriver Bama i en pressemelding.

Les også: Bama Østfold etter flyttingen til Vestby: – Starten på et nytt eventyr 

Om begrunnelsen for at prisen gikk til Per Olaf Roer, sier juryen følgende:

Produksjonen på gården til Per Olaf Roer i Rygge i Østfold er omfattende med dyrking av et mangfold av kulturer. I dette tilfellet er det løk, og poteter til industri som trekkes fram.

Per Olaf Roer er en produsent hvor kvalitet er drivkraften i hele produksjonen. Gården har moderne driftsbygninger som rommer blant annet løktørke og potetlager, med det beste av teknisk utstyr.

Han er innovativ og fokuserer på god agronomi og løsninger i alt han produserer. Han innehar ikke bare en sterk vilje, men også evne til å levere rett kvalitet til rett tid. Dette er en egenskap som verdsettes høyt.

Roer har gode støttespillere i sønnen Peder og kona Bente. Sammen utgjør de et godt lag og fremstår som en meget god samarbeidspartner og leverandør til både pakkerier og BAMA.

– Å bli nominert, og i tillegg vinne denne prisen blant så mange dyktige produsenter, er en stor ære for oss. Vi er selvsagt stolte og prisen er til stor inspirasjon for hele familien som har bygget opp vår egen arbeidsplass på gården. Vi har dyrket og levert løk og potet til BAMA i tjue år, og er klare for tjue nye, sier Roer i pressemeldingen.

Siden 1998 har norskandelen i BAMA steget fra 28 til 34 prosent, og en firedobling av omsetningen på produsentleddet i denne perioden.

Les også: Bama samler potetproduksjonen i Rygge

Les også: Per Boen Guren er blitt en av 30 inspirasjonsbønder

– Hensikten med prisen «Årets leverandør» er å gi en tydelig anerkjennelse av det flotte arbeidet som norske produsenter gjør rundt i Norge, sier konserndirektør Øyvind Briså i BAMA.

De øvrige nominerte var Jæren Gulrot og Fredrik Bakke, potet- og gulrotprodusent i Brunlanes.

Artikkeltags