Leter for fullt etter hunden «Henry»

FORSIKTIG: Henry kan være litt redd, derfor er det lurt å ta det helt rolig dersom man møter på han.

FORSIKTIG: Henry kan være litt redd, derfor er det lurt å ta det helt rolig dersom man møter på han. Foto:

Den ett år gamle Yorkshire terrieren Henry forsvant i Larkollen på søndag.

DEL

Ifølge hundeeier Anniken Andreassen forsvant hunden under en tur med foreldrene ved nedre Støtvig i to-halv tre tiden søndag ettermiddag.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men han begynte plutselig bare å løpe. Han pleier ikke å bli så redd, men han bare løp. Det var noen som så at han løp forbi Joker, og så var det noen som hadde sett ham her hjemme også, forteller hun.

Deretter gikk det et par dager uten at noen så han.

– Men tirsdag og onsdag var det en mann som hadde vært ute og gått tur med hunden sin, og som var ganske sikker på at han hadde sett Henry to ganger ved Knarrebaugen.

Ifølge eieren ligner det ikke hunden å stikke av.

– Han har gått mye løs helt siden vi fikk han i fjor, men han har bare gått til han ikke har sett oss lenger, og så løpt tilbake til oss.

Hunden pleier også å ta det fint i møte med andre hunder.

– Det går som regel veldig bra med de hundene han har hilst på. Han hilser forsiktig og trekker seg litt tilbake, men så er han glad og vil leke.

Stort engasjement

I tillegg til å gå rundt og lete har de satt ut en felle med mat i håp om å lokke han hjem dersom han er i nærheten. Forsvinningen er også delt på Facebook.

– Det er mange som har fått vite om det der. I går sto det bilde av han i papiravisen til Moss Avis, og da fikk jeg en del meldinger fra folk som ikke er på Facebook. Jeg har også ringt politiet, forteller hun.

Letingen etter Henry har vekket et stort engasjement lokalt, men det er også mange utenfra som bidrar. Blant annet har facebookgruppene «Nitrogruppa» og «Med hjerte for hunder på rømmen» kastet seg inn i leteaksjonen.

– Søndag og mandag var det sinnsykt mye folk som gikk og lette. Noen har kommet fra Fredrikstad med hunder som har løpetid og gått rundt. Det har blitt veldig stort veldig fort, og det er jeg veldig glad for, sier hun.

Torsdag er det satt opp felles søk både klokken 11 og klokken 17, med oppmøte på Rørvik skole.

– Da kan folk bare stille opp, sier hundeeieren som er svært takknemmelig for all hjelp hun har fått.

Dersom noen treffer på Henry er det lurt å sette seg på huk, åpne hånda og ikke rope.

– Hvis han er redd kan det hende at den bare løper igjen, sier hun.

Artikkeltags