LO demonstrerte på MLR mot flypassasjeravgiften

KRAFTSALVE: LO-leder Gerd Kristiansen skjelte ut regjeringens avgiftspolitikk og fikk ketchup og sennep fra Idun i gave fra LO lokalt for kraftsalven.

KRAFTSALVE: LO-leder Gerd Kristiansen skjelte ut regjeringens avgiftspolitikk og fikk ketchup og sennep fra Idun i gave fra LO lokalt for kraftsalven. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

LO raljerer over regjeringens avgiftspolitikk og kaller flypassasjeravgiften et nachspiel-vedtak.

DEL

Onsdag klokken 18 ble LO-medlemmer og støttespillere trommet sammen på Moss lufthavn Rygge. Med LO-leder Gerd Kristiansen i front, fikk Erna og Siv skylda for at Ryanair trekker seg ut av Rygge og at arbeidsplasser går tapt.

- Regjeringen må ene og alene ta ansvaret for denne situasjonen, sa LO-lederen og hevdet at regjeringen ikke hadde noen grunn til å gjør seg «høy og mørk» overfor Ryanair:

- De beskylder Ap for å lefle med Ryanair, og oppi det hele så koker de inn at den tredje rullebanen kanskje ikke bør bygges på Gardermoen? Det komplette idioti, sa LO-lederen og beskyldte statsministeren for å sverte Ryanair for å ta fokus bort fra flypassasjeravgiften som innføres:

- Statsministeren står ikke til troende når hun mener hun skal gjøre noe med Ryanairs arbeidsforhold. Det er det vi som skal.

Fikk sennep og ketchup som takk

Som takk for disse ordene fikk LO-lederen sennep og ketchup av LOs distriktssekretær i Østfold, Ulf Lervik.

Regionsekretær Grethe Berntsen i Handel og kontor var også til stede på punktdemonstrasjonen. På spørsmål om Ryanairs arbeidsforhold nå plutselig er fredet av LO og Ap, sier hun dette:

VIKTIG: Det er viktig å skille arbeidsforholdene i Ryanair og avgiften som nå innføres, sier Grethe Berntsen, regionsekretær i Handel og Kontor.

VIKTIG: Det er viktig å skille arbeidsforholdene i Ryanair og avgiften som nå innføres, sier Grethe Berntsen, regionsekretær i Handel og Kontor. Foto:

- Jeg velger å skille Ryanairs arbeidsforhold og flypassasjeravgiften. Vi er her for å kjempe for arbeidsplassene på Rygge, ikke diskutere Ryanairs arbeidsgiverpolitikk. Vi snakker om en avgift som ikke er konsekvensutredet og Ryanair sier at avgiften er årsaken til at de trekker seg ut. Jeg føler ikke at Ryanair driver et utidig press i denne saken. Dette gjelder dessuten ikke bare Rygge, men alle flyplasser i Norge.

Vil gjerne tro

En annen som stilte solidarisk på Rygge onsdag kveld var Janne Halvorsen. Hun jobber på Idun Rygge og opplevde for bare kort tid siden at arbeidsplassen var truet:

SOLIDARISK: Janne Halvorsen jobber på Idun Rygge og  vet hvordan det føles når arbeidsplassen er truet.

SOLIDARISK: Janne Halvorsen jobber på Idun Rygge og vet hvordan det føles når arbeidsplassen er truet. Foto:

- Vi fikk bli, og mottoet mitt er å aldri gi opp. Jeg føler ikke at siste ord er sagt om Moss lufthavn Rygge. Det er en del ting hos Ryanair som ikke er bra, men det er ikke det det handler om i dag.

Janne Halvorsen sier hun gjerne vil tro at regjeringen ønsker å finne en løsning, men hun føler seg ikke sikker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken