Samantha Fox protesterer mot Rygge-nedleggelsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg sier ikke dette bare for at det var en perfekt rute for meg til Østfold, men fordi det virker helt tragisk. Dette sier pop-stjernen Samantha Fox om nedleggelsen av Moss Lufthavn Rygge.

DEL

1980-talls-ikonet har de siste årene tilbragt mye tid sammen med sin kjæreste Linda Birgitte Olsen på Hvaler.

– Jeg fikk helt sjokk da jeg hørte at denne vitale og meget veldrevne flyplassen skulle legges ned, sier Fox til Fredriksstad Blad.

Avisen skriver at det er Fox sel som insisterer på å snakke om flyplassen da hun blir intervjuet av avisen etter barneteaterpremieren på St. Croix i Fredrikstad.

Mange mistet jobbene sine der

– Jeg har både tid og råd til å fly til Gardermoen og må ikke fly med lavprisselskaper. Men jeg syns det er tragisk at den norske regjering angivelig bidro til å fremskynde en nedleggelse. Min kjæreste Linda kjenner mange som mistet sine jobber der. Hvis jeg treffer Michael O`Leary i Ryanair en gang så skal jeg ta et alvorsord med ham, smiler hun.

Fox sier at hennes inntrykk var at destinasjonen Rygge nå virkelig hadde begynt å få luft under vingene.

- Jeg pratet med mange på mine turer fra London, som endelig hadde oppdaget og satte pris på den lille, oversiktlige og veldrevne flyplassen, sier hun.

Les også: Samantha Fox tok ordfører'n på senga

– Ikke minst var Rygge velsignet fri fra køer og venting. Jeg har opplevd en del flyplasser i min karriere, tro meg. Og Rygge var en av de beste.

Traff Svein G. og mimret om Deep Purple

Samantha Fox har vært i popbransjen i over 30 år og under barneteaterpremieren på St. Croix treffer hun Fredrikstad-komponisten Svein Gundersen som har skrevet musikken til Olsenbanden jr.

Gundersen og Fox har mye å prate om. Blant annet har de begge opplevd heavyrock-legendene Deep Purple. Svein Gundersen på tidlig 1970-tall da Aunt Mary varmet opp for Deep Purple.

Les også: Samantha Fox til tross, Råde er Norges kulturjumbo

– Gutta ble litt sure fordi vi fikk bedre respons i salen enn dem, minnes Gundersen.

Svein Gundersen og Samantha Fox minnes også Spellemannpris-utdelingen i Oslo i 1988 da Fox var sammen med Øivind Blunck på scenen. Det var da Blunck gjorde rollefiguren Reidar.

Samantha Fox har mange gode minner fra Norge og hun kommer til å besøke landet veldig mye fremover. Men altså ikke over flyplassen på Rygge, men på Gardermoen.

– Men jeg holder "thumbs up" for de som vil etablere luftfart der igjen, sier hun.

Artikkeltags