Fikk blomster da han unngikk ny mossebom

REISTE HJEM MED BLOMSTER: Varaordfører Finn-Erik Blakstad (fra høyre) i Rygge kommune lot være å ta med blomster til butikkleder Kirsti Ohnstad i Mester Grønn da han kom med plaketten, og kunne i stedet ta med en flott bukett hjem. Til venstre senterleder Lene Hanche Hafskjold ved Rygge Storsenter.

REISTE HJEM MED BLOMSTER: Varaordfører Finn-Erik Blakstad (fra høyre) i Rygge kommune lot være å ta med blomster til butikkleder Kirsti Ohnstad i Mester Grønn da han kom med plaketten, og kunne i stedet ta med en flott bukett hjem. Til venstre senterleder Lene Hanche Hafskjold ved Rygge Storsenter. Foto:

Det vakte munterhet på sosiale medier da mosseordfører Hanne Tollerud nylig delte ut Miljøfyrtårn-heder til en bedrift i Rygge. Mandag gikk derimot alt så meget bedre.

DEL

– Men faktisk sto det feil ordfører også på denne plaketten, det er én av årsakene til at dere får den først nå, såpass lenge etter at dere i fjor høst fikk sertifiseringen.

LES OGSÅ: Carlsen Fritzøe ble belønnet

Det sa varaordfører Finn-Erik Blakstad i Rygge kommune da han mandag overrakte butikkleder Kirsti Ohnstad i Mester Grønn på Rygge Storsenter beviset på at butikken nå er sertifisert som Miljøfyrtårn.

Postadresse Moss

At en butikk på Rygge Storsenter mistenkes å ligge i Moss, er jo i seg selv litt muntert – og kan sees på som et forsøk på å foregripe kommunesammenslåingen som finner sted 1. januar 2020.

I formildende retning skal det likevel bemerkes at Rygge Storsenter er blant de mange bedriftene og husstandene rett sør for kommunegrensen som har postadresse i Moss.

Stilte uten blomster

Blakstad og ordfører Inger-Lise Skartlien i Rygge pleier ha med blomster til prisvinnere.

– Vi diskuterte det, og vi kom fram til at det ville være feil å ha med blomster til en blomsterbutikk, sa Blakstad, som i stedet hadde med to flasker av den fineste eplemost fra Dyre Gård.

Kirsti Ohnstad kvitterte derimot for hederen med en bukett fairtrade-blomster fra Afrika til varaordføreren og fruktchampagne til den vesle seremonien.

Bevisstgjøring

Hele Mester Grønn-kjeden med 120 butikker og 1400 ansatte, har blitt miljøsertifisert, etter banebrytende samarbeid med Miljøfyrtårn. Det skriver Mester Grønn mer om på sine hjemmesider.

– Når én hel kjede inngår i miljøsertifiseringen, så blir det en innsats som virkelig monner, sa Blakstad, som gleder seg over at de ansatte også tar med seg miljøbevisstgjøringen hjem.

– Vi har miljømøter to ganger i året, kildesortering og energi-sparing for blomster som skal stå kjølig. Svøpeplast er byttet ut med segl på leveransene hit, og hele kjeden kjører på biodiesel, fortalte Kirsti Ohnstad.

Artikkeltags