Vansjø-vannet gikk ikke til topps

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag ble Østlandets beste drikkevann kåret i forbindelse med en vann- og avløpskonferanse i Sarpsborg. Vansjø vannverk var en av 14 kandidater som deltok. Men det var Sundre vassverk i Ål og Skullerud vannbehandlingsanlegg i Oslo som vant i klassen for henholdsvis grunnvannskilder og overflatekilder, og demed kan titulere seg Østlandets beste drikkevann.

LES OGSÅ: Moss er perfekte på drikkevann

Landets beste drikkevann skal kåres på Miljø og Teknikk messen på Norges Varemesse 5. mars 2019.

– Deltagelsen var rekordhøy med 14 deltagende vannverk som representerte hver tredje av kommunene på Østlandet. Veldig jevnt på overflatevann - det var litt større variasjon for engangs skyld blant grunnvannskandidatene. Alt i alt generelt god kvalitet på kandidatene med to verdige vinnere i hver sin klasse. De er nå klare for landsfinalen i mars 2019, sier juryformann Johan P Nielsen i en pressemelding etter at konkurransen var ferdig.
Konkurransen arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk forening (NKF).

Vannet fra Vansjø Vannverk ble kåret til Østlandets beste drikkevann i 2015, og på Folkehelsebarometeret for 2018 fikk vannet fra vannverket som blant annet leverer til eierkommunene Moss, Rygge, Råde og Vestby, full score.

Artikkeltags