Shell Rygge er med i NM i Sunn fastfood

Shell Rygge Bilistsenter Storebaug

Shell Rygge Bilistsenter Storebaug Foto:

Nå skal veimaten bli sunnere, og Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer NM i sunn fastfood. Fra vårt distrikt deltar Shell Rygge Bilistsenter på Storebaug.

DEL

Konkurransen arrangeres for femte år på rad, og både bensinstasjoner, kiosker, gatekjøkken og serveringssteder deltar. Målet er å sette søkelyset på veimaten, og det som tilbys bilistene langs veiene.

Merke på døra

De veifarende vil i sommer bli møtt med sunne alternativ på utsalgsstedene som deltar i konkurransen. Deltakerne har et godt synlig skilt på døra som viser at de er med i NM.

Slik ser det ut:

God respons

- Det har vært en god respons, og det er helt tydelig at deltagende serveringsteder ønsker å være en del av en sunnere matbølge. Dette er vi selvsagt svært godt fornøyd med, sier ernæringsfaglig rådgiver i OFG, Cathrine Øverås Frisvold i en pressemelding.

Et av kriteriene i årets konkurranse er at det påmeldte produktet, retten eller måltidet må inneholde minst 100 gram frukt, bær eller grønnsaker.

I følge OGF er det de raske måltidene, de vi spiser på farten, når vi er underveis, og i bilen til og fra - ofte de som støtter minst opp under myndighetenes kostråd.

- Det er her vi ofte griper til en pølse i brød og en hvetebolle. Og det er selvsagt lov. Men vi vet også at folk på farten ønsker et sunnere alternativ. Og responsen på konkurransen er et klart bevis på at serveringsstedene ønsker å bidra, understreker Frisvold.

Hun sitter i juryen sammen med kokk Mona Halvorsen og Jörg Stehl.

Konkurransen er allerede i gang, og vil pågå til 20. august.

Artikkeltags