Gå til sidens hovedinnhold

Læreren tok med klassen på rådyrjakt

Artikkelen er over 6 år gammel

25. åttendeklassinger fikk i helgen føle jaktvirkeligheten tett på kroppen, og for ni av elevene endte det med felling søndag morgen.

De 25 elevene som i helgen gikk på jakt sammen med lærer Ulf Veidahl og en rekke andre erfarne jaktfolk, har friluftsliv som valgfag ved Øreåsen ungdomsskole

– Det heter i læringsmålet for valgfaget at man skal høste, dyrke og jakte i naturen. Personlig har jeg vokst opp med jakt og det er en stor del av livet mitt, derfor syntes jeg det var artig å ha med seg alle elevene ut på jakt – i håp om å få felt et dyr, forklarer Veidahl.

På fire minutter

Lørdag var han ute med en gruppe på 16 elever. I vålers kalde skoger ble det riktignok los på et rådyr, men det endte ikke med noen felling.

– Nei, det gjorde ikke det. Etter hvert ble vi så kalde at vi måtte finne leirplassen og tenne oss et bål, bekrefter han.

– På søndag derimot, fikk vi felt et dyr. Da jeg kjørte opp til møteplassen på morningen så jeg et rådyr ute på et jorde, og da det løp var det tydelig skadet i begge forbeina. Jeg ringte grunneieren og spurte om han hadde flere dyr igjen på kvota og fortalte at dyret var skadet. Han hadde kvote igjen og dermed var det fritt fram for oss, forklarer han videre.

Kun fire minutter etter at to jakthunder ble sluppet ble rådyret skutt av Ulfs storebror Jørn.

– Ja, det tok ikke så lang tid og da vi hadde lagt ned dyret så vi skadene den hadde i forbeina. Den har mest sannsynlig blitt påkjørt av en bil for en god tid tilbake, kommenterer han.

Ville ut igjen

Elevene var strålende fornøyd både lørdag og søndag og de var ikke sene med å be om en ny tur.

– Nei, de lurte faktisk på om vi kunne reise ut til helgen også, bekrefter Ulf Veidahl.

– Jeg synes det er veldig bra at elevene får et innblikk i dette med å jakte og slakte. Skal man spise kjøtt så må dyr slaktes, det er så enkelt som det. Da elevene fikk søke på valgfag, ble jeg litt overrasket over at så mange som 25 elever ville ha dette faget, men det er bare positivt for min del og vi skal finne på mye gøy gjennom skoleåret, avslutter Veidahl.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.