– Prosessen var ikke redelig og åpen

Uredelig: Det sier SVs Leif Christensen om prosessen i Rygge.

Uredelig: Det sier SVs Leif Christensen om prosessen i Rygge.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– En mørk dag for lokaldemokratiet i Rygge. Det sier SVs Leif Christensen om prosessen etter valget i Rygge.

DEL

Han mener prosessen fram mot en avtale mellom Ap, Sp KrF og Venstre har vært alt annet enn redelig og åpen.

– Ap og Sp kan inngå avtaler med hvem de vil. Det er måten det er skjedd jeg reagerer på. Det har vært hemmelighold og mangel på åpenhet, sier Christensen. SV er tidligere samarbeidspartner til Ap og Sp.

– For første gang på lenge kunne vi fått et rødgrønt flertall i Rygge. Jeg tror det er det velgerne på venstresiden ville ønsket. Nå er kommunesammenslåing utsatt, samtidig som Venstre har gått til valg på at det må skje så fort som mulig. Det er et demokratisk problem når politikken blir tilsidesatt for posisjoner. Jeg tror ikke dette øker tilliten til politikerne, sier Christensen.

SV har i ettertid fått tilbud om både verv og å delta på Aps gruppemøter. Det har de takket nei til.

– Er det fordi dere er snurt og fornærmet?

– Nei. Vi vil ikke være med å legitimere den avtalen som er gjort, hvor vi er valgt bort. Vi vil jobbe for vår politikk, og kan ikke se at det er noen gevinst for oss å delta på Aps gruppemøter, sier Christensen.

Til dette sier Inger-Lise Skartlien (Ap):

– Dialogen vår begynte med Sp. Vi mente de var en viktig brikke. For å få rent rødgrønt flertall måtte vi ha med MDG. Men vi var veldig usikre på MDG, og hva de mener i viktige saker, og hadde ikke lyst til å ta den sjansen.

– Men dere snakket jo ikke engang med dem?

– Partiprogrammet ble for usikkert. Man må kunne velge sine samarbeidspartnere, og vi valgte det sikre framfor det usikre. Vi har heller ikke tradisjon for noen blokkdannelse i Rygge, sier Skartlien.

Artikkeltags