Sanner besøkte Fontenehuset Rygge

KONTAKT: - Hvor mange av dere bor i Rygge, spurte statsråd Jan Tore Sanner (H). Jon Kristian Larsen og Siv Lilleberg Amin rakk hånden i været.

KONTAKT: - Hvor mange av dere bor i Rygge, spurte statsråd Jan Tore Sanner (H). Jon Kristian Larsen og Siv Lilleberg Amin rakk hånden i været. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) gjestet Fontenehuset Rygge fredag, sammen med blant andre stortingskandidat Tage Pettersen (H) fra Moss.

DEL

Sanner var der også for et par år siden før de åpnet. Nå er Fontenehuset godt i gang. Statsråden hilste på både ansatte og medlemmer.

Medlem Jon Kristian Larsen Vervik fikk æren av å ønske statsråden velkommen. Han holdt en kort tale, og fikk deretter overrakt en blomsterbukett av Sanner.

– Dette er første gang jeg møter en statsråd. Talen tok jeg på sparket, forteller Larsen Vervik til Moss Avis.

Les også: Jan Tore Sanners hjertebarn

– Takk for hyggelig velkomst. Jeg er Fontenehus-entusiast og stiftet bekjentskap med fontenehus-opplegget i 2011 eller 2012 gjennom et TV-program, sa statsråd Sanner.

TV-innspilling

Statsråden fortalte at han hadde bodd hjemme hos et medlem av et fontenehus under innspillingen av en programserie på TV2.

– Medlemmet fortalte om sine utfordringer, og hvor mye det betydde for ham å være med at Fontenehuset. Jeg synes det er flott at det åpner stadig nye fontenehus i landet vårt, sa Sanner.

Les også: Har penger – trenger hus

Kim Marius Gulbrandsen fra Rygge har vært medlem av Fontenehuset i tre måneder. Han har lidenskap for matlaging, og fredag lagde han pai til statsråden.

Likeverd og respekt

– Det er gull å få komme hit til Fontenehuset og arbeide. Her blir vi møtt med likeverd og respekt. Medlemskapet her er for meg et viktig skritt på veien videre mot å delta i det ordinære arbeidslivet igjen, sier Gulbrandsen.

Fontenehuset Rygge er et spleiselag mellom Moss og Rygge kommuner og Helsedirektoratet. Det er nå 46 medlemmer der og 47 mulige nye, medlemmer.

– Moss kommune gikk inn i Fontenehuset Rygge ett år etter oppstarten. Det er jeg utrolig glad for at vi gjorde. Fontenehuset er en stor suksesshistorie, sa ordfører og stortingskandidat Tage Pettersen (H).

Fredag overtok Fontenehuset den andre halvparten av lokalene der de holder til. Det betyr at driften nå kan utvides.

Fontenehuset

  • Fontenehuset Rygge er et arbeidsorientert klubbhus for mennesker med psykiske helseutfordringer.
  • Det fokuseres på arbeid og relasjoner.
  • Huset holder til i Myraveien 26C.
  • Huset er åpent for personer fra 16 år og oppover.
  • Dørene ble åpnet for medlemmene 2. mai 2016.
  • Den arbeidsorienterte dagen der tilrettelegges for den enkelte.
  • Alt arbeid som utføres er frivillig og av stor nytte.
  • Det fokuseres på ressurser og evner heller enn begrensninger og problemer

Artikkeltags