Blakstad: – Venstre stilte ingen krav

Har fått plass: Finn-Erik Blakstad (V) er snart på plass som Rygges nye varaordfører. 	foto: geir hansen

Har fått plass: Finn-Erik Blakstad (V) er snart på plass som Rygges nye varaordfører. foto: geir hansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Venstre har ikke stilt noen krav om varaordføreren, sier Rygges nye varaordfører Finn-Erik Blakstad (V).

DEL

Det har ikke manglet kritikk etter at det ble klart at Venstre får varaordføreren i Rygge. Til tross for en tilbakegang fra tre til ett mandat i kommunestyret, og med en utvidelse av varaordførerstillingen fra 16 til 50 prosent. Et sterkt kritisk Høyre har mer enn antydet at personlig vinning har gått foran politikken, og at Ap har kjøpt Venstre med å utvide varaordførerstillingen.

Om dette sier Finn-Erik Blakstad (V):

– Vi hadde ingen ting å kjøpe og selge. Ap var valgets vinnere, og kunne velge og vrake blant samarbeidspartnere. Hadde vi sagt nei, kunne de gått til noen andre isteden; SV eller MDG.

Dette er det nye kommunestyret i Rygge kommune

For en drøy uke siden ble det klart at Ap, Sp, KrF og Venstre er den nye alliansen i Rygge:

– Den politiske plattformen kom først, og hvem som skulle bli varaordfører og i hvor stor stilling, ble avgjort etterpå. I forrige periode har vi hatt en varaordfører, Kåre Dahl (Frp), som ikke har gitt ordføreren mye avlastning. Og nå er vi i den ekstraordinære situasjonen at vi skal forhandle om å slå sammen Moss og Rygge og eventuelt Våler. Jeg er villig til å jobbe hundre prosent for halv lønn. Men å utvide stillingen har ikke vært noe krav fra meg. Venstre har ikke stilt noen krav i det hele tatt, det var et tilbud fra Ap. Og jeg er ydmyk og takknemlig for tilliten, sier Blakstad.

Storkommune

– Lønnsøkningen til varaordføreren vil tilsvare flere vikarbudsjett i den kommunale barnehagen?

– En av grunnene til at jeg ble valgt er at jeg kan gjøre en innsats på inntektssiden, med å søke om prosjektmidler fra staten. For å gjøre det må man være aktiv. Rygge får ingen slik støtte i dag.

– Hva blir ellers dine oppgaver?

– Først og fremst å forberede og gjennomføre forhandlingene med kommunene vi skal slå oss sammen med. Det er ikke noen enmannsshow. Det viktigste blir å avlaste ordføreren. Venstre har gått til valg på at tiden er inne for å skape en ny kommune, sier Blakstad.

– Likevel er det første dere gjør å støtte en utsettelse av vedtaket?

– Det er ikke en dramatisk utsettelse. Vi skal gjøre vedtak i juni 2016. Jeg synes vi har kommet langt, sier Finn-Erik Blakstad, som bor på Ekeby gård i Rygge.

– Hva skjer på gården nå?

– Vi har gjort leieavtale med Hans Olav Bjerketvedt, som planlegger epledyrking her. Fram til han får etablert seg leier Johnny Trandem jorda og dyrker gress. Så jeg kan leve et litt mer normalt liv og gå på kontoret på rådhuset.

Artikkeltags