Gå til sidens hovedinnhold

Underkjølt regn skapte problemer

Artikkelen er over 4 år gammel

Underkjølt regn skaper utfordrende forhold både for fotgjengere og bilister torsdag.

- Det meldes om vanskelige kjøreforhold pga underkjølt regn i store deler av Østfold og sør i Akershus. Alle entreprenørene er ute, melder Vegtrafikksentralen Øst klokken halv elleve torsdag formiddag.

Ved Rygge ungdomsskole var det flere av elevene som ikke kom seg på skolen torsdag morgen.

- Vi har både fått meldinger fra elever som ikke har blitt hentet med bussen, og melding fra busselskapet som sier at det er for glatt slik at bussene ikke kommer opp bakken. Det står en del privatbiler rundt omkring også, så det er nok litt kaotisk, sier rektor Elisabeth Dyhre ved Rygge ungdomsskole til Moss Avis.

Skolen valgte å løse situasjonen ved å be de elevene som ikke ble hentet om å gå hjem, jobbe med arbeidsplanen hjemme, og avvente nærmere beskjed.

- Vi kommuniserer med elevene på Fronter og har sendt SMS til foreldrene, sier hun.

Direktør Børre Johnsen i Østfold kollektivtrafikk bekrefter situasjonen.

- Det er en buss som har sklidd med forhjulene av veien, og en annen buss som har stått stille fordi det har vært for glatt. Vi sliter med veldig glatte veier både i mosseområdet og store deler av fylket. Vi informerer skolene der det har stoppet opp, sier han torsdag morgen.

Både Vegtrafikksentralen og Meteorologisk institutt har tidligere varslet at underkjølt regn og vanskelige værforhold kan skape problemer på veiene de neste dagene.

LES OGSÅ: Har sendt ut OBS-varsel om glatte veier i distriktet

Ifølge Fredriksstad Blad hadde Statens vegvesen og Mesta alle mannskaper ute på veiene i Østfold torsdag morgen.

– Det er nok mer glatt på sideveier og fortau, men vi har fått beskjed fra Mesta om at alle biler er sendt ut for å salte. På hovedveiene går det veldig greit, men på fortau og sideveier er det nok verre, får avisen opplyst fra Statens vegvesen.

Forrige gang det var glatt i distriktet gjenspeilet det seg i pågangen på Legevakta i Moss.

– Da hadde vi mange tilfeller, med alt fra kuttskader til bruddskader. Så langt i dag har vi bare hatt en slik henvendelse, sa avdelingsleder Charlotte Dalby Yrvum til Moss Avis torsdag morgen.

LES OGSÅ: - Har alle enheter ute

Klokken 17.22 meldte Alarmsentral Brann Øst at MIB avdeling Vestby har rykket ut på et trafikkuhell i Kolåsveien og Follo-politiet var det flere mindre trafikkulykker i Folloregionen på grunn av vanskelige kjøreforhold i løpet dagen. Klokken 17.17 kom de med følgende oppfordring på Twitter:

- Politiet anmoder alle om å kjøre forsiktig.

Kommentarer til denne saken