Skal overrekke kravene i klimaoppropet

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Norsk medisinstudentforening (Nmf) skal møte Erik Solheim onsdag 2. desember kl. 15.00 utenfor Stortinget for å overrekke kravene i klimaoppropet, Klima=Helse, sammen med 1400 underskrifter.

DEL

Mossingen Linda Nguyen er nasjonal prosjektkoordinator for ”Klima og Helse”-prosjektet.

Medisinstudentene skal ha på seg hvite legefrakker sammen med andre som har skrevet under klimaoppropet. De alle skal stille med oppblåsbare jordkloder, bannere og plakater designet som resepter med slagord:

”Du står ikke alene, Solheim!”, ”Det som er godt for klima, er godt for helse”, ”Medisinstudentene er med deg til København!”.
Utenfor Stortinget vil underskrifter og innrammet klimaopprop med krav bli overlevert til miljøvernminister, Erik Solheim.

Nasjonal klimakampanje

Det medisinske tidsskriftet, Lancet, erklærte klimaendringer som den største globale helsetrusselen i 21. århundre. På grunnlag av dette har Nmf hatt klimakampanje i Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim der det ble arrangert klimaseminar, utarbeidet et klimaopprop og holdt en underskriftskampanje.

Medisinstudentene ved NTNU, UiO, UiB og UiT er involvert

Alle de fire universitetene med medisinske fakultet har vært involvert, og engasjementet og responsen har vært overveldende og positiv. Over 1400 har sagt seg enig med klimaoppropet vårt og har signert under. Overrekkelsen av kravene vil sette store premisser for vår fremtid. I møte med de utfordringene klimaendringer vil føre med seg i tiden fremover, vil det utvilsomt være behov for en tydelig aktør med medisinskfaglig forankring som oss.

Artikkeltags