Lasse fra Rygge skal gå 33 mil på rulleski for en god sak

Klar for lengre enn lang tur: Lasse Skudal tar med seg fem par ski når han lørdag tar turen fra Dombås til Oslo. Alt for en god sak. foto: espen vinje

Klar for lengre enn lang tur: Lasse Skudal tar med seg fem par ski når han lørdag tar turen fra Dombås til Oslo. Alt for en god sak. foto: espen vinje

Artikkelen er over 1 år gammel

Lasse Skudal har skia klare og blikk for en god sak. Man kan bli sliten av mindre.

DEL

Det er i overkant av 33 mil fra Dombås til Oslo. Det er langt med bil, lengre med sykkel, Lasse Skudal tar turen på rulleski.

– Jeg gikk til Strømstad forrige uke, ler Lasse. Han synes det gikk bra. Åtte mil er ikke lange turen for en som er vant til å tøye grenser. Dombås- Oslo kan bli svenneprøven for rulleskiløperen fra Rygge.

Dobbelt mål

– Jeg har to ambisjoner med å gjøre dette, det er en fysisk utfordring og så ønsker jeg å bruke turen for å samle inn penger til Barnekreftforeningen, sier han. Lasse vet hva han kan, han har bidratt til gode bidrag til den gode saken tidligere. Som en av veiviserne har han syklet for Team Rynkeby fra Norge til Paris. Et sykkeleventyr som gjennomføres hvert år samtidig med Tour de France. Team Rynkeby er et veldedighetssykkellag som i årenes løp har samlet inn mer enn 330 millioner kroner øremerket barn med kritiske sykdommer.

– Hvorfor?

– Jeg har fått barnebarn, sier han om det privilegiet. Og det er tanken på at våre yngste også kan rammes av sykdommen. Lasse er en av mange som har mistet nære slektninger i kreftsykdom.

Sykdom

– Kreftforskningen får mye, dette er viktige bidrag for at barna også skal sikres den beste behandling, sier han. For tiden har Barnekreftforeningen registrert en rekke tiltak der det samles inn midler til drift.

Lasse planlegger å stake seg fra Dombås klokken fire lørdag. Det er midt på natta. Samme dag, sykles den store styrkeprøven fra Trondheim til Oslo. Lasse håper å si hei til mossinger på sykkel underveis.

Har startet ferden mot Paris

– Ja, kanskje møtes vi mellom Gjøvik og Minnesund.

Han karakteriserer ruta som relativt lett.

Greir rute

– Det er mye nedoverbakke mellom Dombås og Lillehammer. Deretter blir det nok litt mer kupert. Han håper å svinge inn på Valle Hovin, samme sted som langdistansesyklistene har målgang, ved midnattstider.

– Går det bra, blir det neppe rare banketten. Jeg tror det blir hardt.

54 hoppet i vannet i Son: – Årets vakreste vårbad

Lasse har allerede samlet inn omtrent 7000 kroner, det gjør han med hjelp av sosiale medier. Han håper kraftinnsatsen kan bidra til at privatpersoner og bedrifter romsterer litt i lommebøkene. Ungene fortjener det.

Artikkeltags