Tilbyr veiledning i realfag på nett

veiledning: Kirkeparken-elevene Henriette Schwartz (fra venstre), Oda Heintz og Margrethe Kallevik får veiledning på nett av matematikerne Eivind Stordal og Ali Elmasoudi, da de var på skolen i går for å opplyse om tilbudet. Bak Anders Rekaa, fagleder i realfag på Kirkeparken.

veiledning: Kirkeparken-elevene Henriette Schwartz (fra venstre), Oda Heintz og Margrethe Kallevik får veiledning på nett av matematikerne Eivind Stordal og Ali Elmasoudi, da de var på skolen i går for å opplyse om tilbudet. Bak Anders Rekaa, fagleder i realfag på Kirkeparken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Er du skoleelev og trenger litt ekstra hjelp i matematikk, fysikk eller kjemi? Nå kan du få veiledning på nett.

DEL

I to uker framover kan elever på Kirkeparken og andre skoler i mossedistriktet få gratis undervisning i matematikk, fysikk og kjemi. Lærerne er realister med master- og doktorgrader i Oslo, Bergen og Trondheim. Undervisningen skjer på nett.

Bak står Eivind Stordal og Ali Elmasoudi. De er matematikere og driver med forskning innen læringsteknologi, og startet for halvannet år siden med å drive eksamensveiledning for skoleelever. I begynnelsen foregikk veiledningen i et rom på Blindern. Nå er den flyttet til nettet:

– Vi har masse folk som er gode i matte, fysikk og kjemi, som kan hjelpe elever på kveldstid. Vi tilbyr hjelp på alle nivåer, fra barneskole til universitet, sier Ali Elmasoudi.

På nettstedet lær.no møtes elev og veileder. Det skjer ved at elevene registrerer seg og skriver hva de trenger hjelp til, og avtaler tid med en lærer. Veileder og elev kan snakke sammen gjennom nettleser, skrive på en interaktiv tavle, eller ta bilde av boka og bruke det. Læringsøkten blir også tatt opp og lagret, slik at eleven kan gå tilbake og repetere.

I første omgang er tilbudet åpent i to uker, men det kan bli forlenget. Og det er rettet mot elever i mossedistriktet.

Unikt tilbud

Fagleder i realfag på Kirkeparken, Anders Rekaa, sier tilbudet er unikt:

– Dette er et kjempetilbud. Vi får ofte spørsmål fra elever om det er noen mattelærere som tar privattimer. Men ingen av mine kolleger påtar seg det, og vi har ikke hatt noe sted å sende dem. Dette er et unikt tilbud, ikke minst det at man har mulighet for å spole tilbake og repetere, sier Rekaa og tilføyer at tilbudet ikke bare passer for elever som strever med å henge med:

– Det kan også tilby hjelp til elever som er høytfungerende. De kan kontakte veileder om spørsmål som ligger utenfor pensum, sier han.

Behov

Henriette Schwartz går i 1. klasse på idrettslinja og syntes tilbudet virker interessant.

– Det har hendt at jeg har hatt behov for mer hjelp i matte. I en periode på ungdomsskole hadde vi mye vikarer, og det ble mye å ta igjen. Det kan hende jeg hadde benyttet meg av dette tilbudet hvis jeg hadde hatt det, sier hun.

Oda Heintz og Margrethe Kallevik synes tilbudet virker bra. De tror de kommer til å bruke det.

– Det er behov for et slikt tilbud. Det er veldig mange som sliter med matten, sier de.

Artikkeltags