Kine går på skolen i Son fordi hennes egen i Hølen er kondemnabel. Og mens hun tilbringer dagene i Son, går den politiske debatten så fillene fyker om skjebnen til hennes egen skole.
– Jeg håper vel egentlig at de skal si at de vil gjøre skolen fin igjen, og at den ikke skal bli så veldig mye annerledes, sier Kine forsiktig før debatten starter.

Full revers

Hølenskolens skjebne er mer uklart etter debatten i formannskapet.
Skole- oppvekst og kulturutvalget har tidligere forkastet rådmannens «flikke-forslag», det såkalte nullforslaget, til 10 mill. kroner. Utvalget går for enten full rehabilitering, en blanding av nytt og gammelt, eller bare nytt med et kostnadsbilde fra 57 til 76 mill. kroner.
I debatten mandag foreslo ordfører John Ødbehr å legge nullforslaget inn igjen og fikk flertall med Høyre og Aps stemmer for det. Det var dårlig nytt for den som ønsker ny skole.
– Denne saken går for tregt. Det finnes bare ett fullgodt alternativ og det er ny skole til 76,7 mill. kroner, sa Ole Morten Geving (Sp) utålmodig.
Venstre og SV støtter Geving, men det er et stykke frem til et flertall. – Det er uhyre beklagelig å dra med seg nullalternativet, fortsatte Geving som hevder at posisjonen har lagt inn full revers.
Venstres Guri Haveråen hadde denne kommentaren:
– Det er seks måneder siden Ludvigsen (Aps gruppeleder, red.anm.) sa at skolen skulle rives og erstattes med ny.
– Ja da. Og vi mente det. Men nå vil vi likevel bruke litt mer tid, svarte Aps Ragnhild Lervik Johansen.