Henrik Larsen (20) er helt i verdenstoppen

KAN JUBLE: Henrik Larsen klarte femteplasser i finalene på både helmatch og 10 meter luftrifle i verdenscupstevnene i amerikanske Fort Benning. ARKIVFOTO

KAN JUBLE: Henrik Larsen klarte femteplasser i finalene på både helmatch og 10 meter luftrifle i verdenscupstevnene i amerikanske Fort Benning. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 2 år gammel

Henrik Larsen slo til med to femteplasser i verdenscupstevnene med rifle i USA torsdag og fredag.

DEL

FORT BENNING: Den 20 år gamle Krapfoss-skytteren viste igjen at han kommer stadig nærmere verdenstoppen i rifleskyting i konkurransene i Fort Benning – ikke langt unna pallplasser i både helmatchen og på 10 meter, melder Smaalenene.

Strålende skutt

På helmatch torsdag kvalifiserte Henrik Larsen seg for finalen med 1.174 poeng og syvendeplass. I finalen leverte han enda bedre skyting og avanserte helt opp til femteplass.

På 10 meter luftrifle fredag skjøt han en av sine aller beste kvalifiseringsomganger og sikret seg finaleplass med 626,2 poeng og fjerdeplass. I finalen endte han opp med en ny strålende femteplass; etter å ha blitt eliminert med kun 0,6 poengs margin fra fjerde- og kanskje til og med tredjeplass til slutt.

Larsen, som opprinnelig er fra Eidsberg, var da også svært fornøyd over utbyttet i verdenscupen i Fort Benning.

– Jeg klarte å levere bra skyting gjennom begge konkurransene. Stort sett skjøt jeg jevnt og godt, selv om det også ble en og annen glipp. Men det må man nesten regne med vil komme i enhver konkurranse. Kunsten er å få ned antall glipp mest mulig, sier distriktets suverent største skytetalent noensinne.

Som 20-åring er han allerede i ferd med å etablerte seg i den absolutte verdenstoppen i OL-øvelser med rifle.

«Svetten rant»

Selv om Henrik Larsen nå til dags har USA som sin hjemlige grunn gjennom studier og maksimal skytesatsing ved University of Kentucky, var det forholdsvis ukjente og krevende forhold han skjøt under.

– Det var over 30 grader. På slutten av helmatchen kjente jeg svetten rant fra pannen mens jeg prøvde meg å konsentrere meg om å skyte. Da er det vanskelig å holde konsentrasjonen. Litt vind gjorde også dette krevende. Men alt i alt synes jeg at jeg taklet dette bra, avslutter Larsen, som har topplassering i Tokyo-OL i 2020 som nærmeste store mål i karrieren.

Artikkeltags