– Ble lovet jobb i Norge som betaling for sigarettsmugling

Artikkelen er over 2 år gammel

Den 51 år gamle polakken tok på seg oppdrag med å smugle nesten 80.000 sigaretten til Norge. Som betaling skulle han få jobbe her i landet.

DEL

Det var om ettermiddagen søndag 1. oktober i år den 51 år gamle polske mannen ble stanset av tollerne på Svinesund, da han kjørte en spesialtilpasset bil over grensa og inn til Norge.

Jobb som betaling

Svinesund-tollerne avdekket at bilen var lastet med til sammen 79.600 sigaretter. Den polske smugleren ble pågrepet og har siden sittet varetektsfengslet. Sigarettbeslaget tilsvarer en avgiftsunndragelse på over en kvart million kroner, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

I går, fredag, møtte polakken i en tilståelsessak i Fredrikstad tingrett. Her erkjente han smuglingen. Han forklarte at han hadde funnet en annonse på nettet om at han ville få jobb dersom han kjørte en bil til Norge. Han forklarte i retten at han trengte pengene, og at han skulle kjøre bilen med sigarettene til Haugesund. Han erkjente at meningen med turen var å smugle sigarettene. Han hevdet at han ikke fikk betalt for smuglingen, men at han skulle få jobb på en norsk byggeplass som vederlag.

Fredrikstad tingrett hadde ingen betenkeligheter med å dømme 51-åringen for særlig grov tollovertredelse, og viser til at sigarettpartiet medførte en samlet avgiftsunndragelse på 263.675 kroner. Retten legger også vekt på at han brukte en spesialtilpasset bil ved forbrytelsen.

Inndrar smuglerbilen

– I skjerpende retning har retten lagt vekt på at smuglingen har et profesjonelt preg, blant annet ved at det ble brukt en spesialtilpasset bil. Videre anses det skjerpende at siktede er dømt ved Jæren tingretts dom 11. februar 2014 for lignende overtredelse, står det i rettsboken fra Fredrikstad tingrett.

51-åringen ble dømt til 55 dagers fengsel, som anses ferdig sonet gjennom utholdt varetekt. I tillegg besluttet retten at den spesialtilpassede Ford Galaxyen som ble bruk til smuglingen skal inndras, sammen med de beslaglagte sigarettene.

Den polske mannen ble også idømt tap av førerretten i Norge for en periode på to år.

51-åringen vedtok dommen på stedet.

Artikkeltags